Öh?

Jag fattar ingenting av min blogg nu!

Inledningen i förra inlägget beskrev att vi fått sluta tidigare och att jag skulle sätta mej och plugga. Miitt i allt stod det att inlägget hade publicerats,och när jag tittade efter var inledningen det enda som hade publicerats av det jag skrivit.
Nåväl, jag publicerade resten, om lillebror, och vad händer?
Inlednings-inlägget var försvunnet! Bara fortsättningen om min stackars lillebror fanns där!

Det har gått troll i bloggen, det är tydligt det.

No party time.....



Dessutom, lillebror som fyllde år i början av September, skall ha kalas ikväll, det har blivit uppskjutet hur länge som helst pga olika saker hela tiden. Men ikväll kan faktiskt inte jag komma, CAM, du får förlåta!
Jag är hemskt ledsen, men du kommer att få baka mumsmums åt din allra käraste sys en annan kväll!
Men ha trevligt med alla de andra, fria människorna som dyker upp i afton, (de som har ett liv och kan umgås nån timme med folk utan att måsta ta igen det nattetid flera nätter efteråt....) 
Hoppas de sjunger och ger dej paket och allt sånt, så hörs vi en annan kväll om vad du vill bjuda oss på! :OD

Nu- studier!

Flashar till lite

Jaaa, om jag skall hinna arbeta upp bloggen så jag sitter välnominerad till en handfull kategorier i nästa års blog-awards så måste jag väl börja nu va?

Tänkte börja med en "Dagens outfit" som ju ääär så populärt bland ungdomarna!

dagens outfit

Ylle-raggare nerstoppade i jeans- najs I call it! Skulle det inte sega så dant här på blogg.se ikväll skulle jag ha orkat ladda upp bilder på såväl urtvättad, blå fleece som jeans med hängarsle, men nu blev de inte så.
Tänkte att jag laddar upp en bild på lite smink istället. Det brukar ju intressera folk

läppars glans lumene

Och sen för att visa hur ambitiös jag är,och förhoppningsvis smitta nån vilsekommen: en packe studiematerial rörande diverse infektionssjukdomar,(tent fredag) genomläst i afton

infektionssjukdomar

Förövrigt har sonen levererat en, faktiskt, knivig matematisk gåta

räkneuppgift

"pappa skuter 70 skått och får 20 duvor och 10 ender.Hur myket är skåtten och fåglarna samanlagt?"

Vi har väl kanske lite överambitiösa kvällssysselsättningar här i hus, men jag tycker det bådar gott då barnen inte längre nöjer sej med tilldelad matteläxa,utan dessutom självmant lagar sina egna uppgifter...!

Och nu fickjag just ett mess av min mor,som talte om att bloggen har tiltat och numer innehåller fyra boktips.

Spännande, och gud så försäljningen av den boktrilogin ska skjuta i höjden.

Boktips

Berlinerpopplar&Eremitkräftor

Dessa tillsammans med en kopp

green tea lemon

Handlar om komplicerade familjeförhållanden, komplicerade härliga människor och fantastiska skildringar av tankar,människor och liv. Finns en tredje bok, Vila på gröna ängar,den sista i trilogin. Men om den yttrar jag intet.

Härliga, fängslande böcker,läs dem!

Men...

...ibland är jag effektiv. På en timme blankt har jag
a. borstat håret+ mascarat (maskerat?) mej
b. pussat Felix hej
c. handlat i butiken
d. ätit det första jag hunnit idag, tre rågsmörgåsar med räkost
e. lite tårta förstås
f. två muggar kaffe m. mjölk.

Kan väl oxå va effektiv om jag vill. HAH!

Sliter håret av mej snart

Varför går de här distansuppgifterna så snabbt för andra att göra?
Är jag så j-lä dum i huvet så det tar 100% längre för mej? Vill vara klar nu. Såg på Facebook att klasskamrater vart klara nån timme redan.
Så uppmuntrande.
Mjölken är slut, yoghurt är slut, ingen middagsmat- betyder HANDLA mat som vanligt. Ha tid med sånt värdsligt....
Felix kommer hem när som helst dessutom, sen slut på tysta friden. Han får laga lite kaffe så åker jag och handlar till kommunala butiken så länge.
Fast minuterna är dyrbara. Kan man ringa och göra en förbeställning månntro? In och betala- ut igen utta helskotta.
Jag sliter håret av mej snart.

Söndag 18 oktober

Tänker idag på hur tvärt uttal skiljer sej mellan generationerna.
- ARTON säger den yngre generationen.
- ARDETON säger de äldre.
Särskilt ordet 18 fascinerar mej,nästan så jag fnissar lite inombords varje gång jag säger vårt telefonnummer, som råkar innehålla den siffran.
- blablablabblan ARDETON! (frust,försöker hålla god min)
Annars tycker jag att arbetet med äldre är givande oxo ur den synvinkeln, att man får sanna livshistorier berättade för sej,men även det härliga språket, uttryck och roliga ord!
Berikande!
Idag, den ardetonde, har jag alltså vart på berikande språkbad till äldreboendet. Nog i form av söndagsersättningslyftande vårdpersonal, men inte desto mindre givande.

Har sedan hemkomsten läst några kapitel i nyinköpt pocketbok (jaaa, jag är fantastiskt hopplös vad gäller läsandet- särskilt då det kommer till pocketböcker! De går att vika hur som helst och funkar att ha med sej överallt, tillome vid spisen)( på julen brukar man kunna få en hög pocketböcker-hurra,hurra-men i takt med att den högen växer,växer även Johans ögon desperat i förtvivlan.Finns inget så frånvarande som en pocketläsande mamma)...oj,lång parentes, var var jag....
Ja,har läst lite under köksfläkten, samtidigt som gratäng , stek, svampsås & morötter talade sitt glada språk på spisen, barnen har tvagats,kläder har som genom ett underverk hittats till båda skolbarnen (lite Indiana Jones bara så...)
Slaktade lite tårtrester som svärmor behövde hjälp med ( inte så betungande som det låter, citron-marängtårta från lokal tårt-tjej), Johan har nånsorts safari på gång, nåt med tvättmaskinen, kan det vara så att det är lättare att genast  tvätta sina kläder och torktumla dem, än att försöka sej på en Tomb Raider i sovrums-traumat?

Annars då...?Väntar just nu på att varmvattenberedarn skall göra sitt goda jobb, tänker inte göra om förra veckans frostnypning, som kan uppstå kvällar när alla skall duscha inom loppet av nån timme.
 Barn kan göra av med mycket varmvatten fast  deras kroppar kan tyckas små och snabbtvättade.
Att jag dessutom fick använda sista slatten av mitt hat-shampo gjorde inte saken bättre.
Köpte billigt shampo, välkänt märke på specialerbjudande. Förnöjd över sparade slantar ända tills jag använt det första gången.
Om jag säger effekten Vicks blå halspastill- vinterluft alternativt iskallt vatten? Anyone, anyone?
Visade sej vara nånsorts djuprengörande eucalyptus- tjosan.
Effekten av inget varmvatten + eucalyptus var slående.
Kanske rekommenderbart en het sommarmorgon, definitivt Big NoNo en ruggig, blåsig, benmärgs-genomfryst höstkväll lagom till sängsgåendet.
Hackade frostnupen tänder hela natten, stela käkar och förvridna nackmuskler hela dagen efter.
Funderar på att göra nåt amerikanskt,typ stämma dom. Inte fan stod det nån varningstext om förfrysningsskador på flaskan.
Nu har jag babblat nog, skall försöka mej på en duschkabins- snabbis, sedan...ja,pocketkärlek på kudden!
Är den bra sätter jag upp den somboktips. Lite löjligt att  jag alltid glömmer att uppdatera den kategorin- finns så bra böcker! Har tagit flera foton på bra böcker...men glömt  att lägga in dem! Tyyypiskt mej, så är det.
Bättring utlovas härmed.

Ha en i övrigt angenäm afton, herrskape. På återskrivande, Johannsan. ♥

Körslaget

Det är ju Körslaget på fyran ikväll,det är ju ganska bra!
Älskar körmusik,både lyssna och-ännu mer- sjunga själv!
Synd att tiden inte räcker till sånt man vill göra,hörni! Men så länge den inte ens räcker till sånt man måste,får man ta tillvara på små guldkorn istället,tex Körslaget!

Japp,en stund framförTV:n nu,sen tutta.


Å nej...

..är det sant att det är SÅ länge sen jag gjorde ett inlägg???
Typ skämmigt- amatörbloggerska...Ska gottgöra detta genom en mångfald av sprudlande små texter alla dagar i fortsättningen, japp,looovar.
Tack och lov för höstlov iallafall.
Inte för att mycket blev gjort av allt som står på den lååånga listan. Lång-långa listan alltså.Inte den långa listan,för den har jag slutat bry mej om för länge sen.
Men jag har iallafall kastat ut allt ur skrubbarna där uppe. Ligger nu kläder, skor + diverse i vårt sovrum,utspritt och klart, bara för den som känner sej manad att kavla upp ärmar och att sopsäcksutrustad ge sej hän.
Annars har man skjutsat barn, handlat mat, städat,lagat mat, dukat fram,dukat bort, tömt kattskitslådan, läst en bok, sippat lite vin, men INTE haft igång datorn!!!
Fatta hur skööönt!
Förresten,ni vet fönstertvättarbunken,DEN har vart ut & luftat sej. Inte överdrivet,men dock. Matsal och farstu iallafall. Tycker jag var bra jobbat.
Vardagsrummet tycker det var orättvist,men nu när arslet kommit ur blöjan, som vi lite skämtsamt säger här i skogen, ska det väl inte dröja förrns resten är fejat heller.

Imorgon ser vi fram emot att få stiga upp arla,och att få åka på jobb! Jaa-a-då, deeet är ju kul.

Imorse när jag steg upp kände jag mej som Rolf Lassgård i nån av hans risigaste rollfigurer.
Kände mej som Indiana Jones när jag försökte brotta mej fram genom djungeln och alla fällor i sovrummet.
Eller eventuellt Rent Hus. (- Men Marilouise har du SETT!!!)
Tänkte att jag kunde ha spelat Arwen i Sagan Om Ringen när jag lördags-fräschade mej på toan. Åtminstone som en dvärg, eller en hob, kände jag mej, helt säker på att jag kunde ha gestaltat nåt av de alternativen i en storfilm. 
Kände även att jag kunde ha platsat i Bonde söker fru där ett tag, Jenny Med Svanskotan behövde mockar-hjälp så jag åkte till stallet o krafsade skit en stund.
Med tanke på att jag redan igår kände mej som MacGyver- då jag försökte uppfinna nåt att pilla isär fönstren med- och att jag utan tvekan skulle kunna medverka i Supernanny ( inte som nanny JoJo då, utan som mamman med huliganbarn) tycker jag att det är jäkligt underligt att jag sitter här som fattig studerande och hårt arbetande.
Med multi-kompetens inom TV-mediala uppdrag borde  man ju iallafall vart bjuden på någe IDOL-galor eller nåt, men inte ens på blog-awards är jag, glammandes & stojandes.
Inte så konstigt förstås, när jag inte uppdaterat sen i måndags.

Ikväll är Senny på pyjamas-party, Elvis tvättar sej på soffryggstödet, Lill-Mjau sover på sin noppiga filt, Johan ligger på golvet framför brasan, Felix ser på TV och nöter i stadig takt i sej lördags- ransonen med godis.
Det är bara jag som har nåt vettigt att göra!





Måndag 12 okt 2009

Har haft kräkningsframkallande tenta idag morgon, fyyy. Ångest. Dåligt påläst, resultat: Svammel.

Sedan studiebesök hos den fantastiska sjukhusprästen, eller själavårdaren, Maria Båsk. Givande,men dödendöden är ett tungt ämne att konfronteras med. Man har så god fantasi, och tänker så mycket ändå. Ett av våra skolämnen just nu är om vård i livets slut,och man får lära sej att jobba en hel del med sin egen ångest.
Döden som är en naturlig del av livet, tänk att den frammanar så mycket ångest. Undras vilket man upplever som värst:
Att dö och därmed mista sitt eget levande liv, eller att genom döden inte längre kunna vara en del av andras liv?
Ändras detta under livets gång?
Som småbarns förälder känner man ju olika känslor.Man vill finnas kvar för sina barns skull, och man har vetskapen om att ingen-hur omtyckta av eventuella plastföräldern dom än må bli- ingen kan nånsin älska ens barn lika oförbehållsamt som en  själv, och ge dom en kravlös kärlek.
 Man vill dessutom finnas kvar för att få vara en del av deras liv,man vill ju se hur de blir, vad som händer lixom.
Men i alla delar av livet har man väl något man inte vill lämna. Antar jag.

Vi fick iallafall åka hem 2 lektioner tidigare med hemarbeten under armen, eftersom läraren dubbelbokat sej. Tur det, när jag kom hem möttes jag av en gråtande,iskall lillkille som inte fått upp ytterdörren!
Stackarn, in och sätta på varma fleecebyxor,tjock tröja, raggarsockor och dricka varmo`boy. På med brasa och mys i soffa under pläden,läsandes läskiga faktaböcker om ormar.

Nu middag, nåt så gastronomiskt som korv,yipii,sedan på KRISMÖTE med föräldrarna i Sennys klass där lärarbekymret är stort.

Skola,tent,dödendöden,stackars barn, korv, krismöte- dvs MÅNDAG i sitt esse !   I like.

Vad roligt det var!

Har faktiskt vart med dottern till vän Jennys foderhäst Marit, där vi fick pyssla & rida!
Och vad roligt! Man glömmer,eller minnet bleknar med tiden,till och med vad gäller roliga grejer!
Tyvärr glömdes kameran i bilen, så inga foton denna gång- synd,men Jenny sa att vi skulle få komma igen!

Senny var jätteduktig,hon red helt själv både trav & skritt,och hon var duktig!
Jag fick oxo rida som sagt, och om ni minns tv-programmet om familjen Macahan (? stavning) med farbro Zeb i spetsen-hjulbent gammal KÅBÅJ, exakt så känner jag mej FORTFARANDE!
Man tyckte- medan man var aktiv i ridning- att det väl inte var så mycket,lite motion förstås för man blev ju riktigt trött medan man var duktig och orkade hur mycket som helst!
Men nuuu...inte red jag länge! Och inte nåt avancerat,verkligen inte...Men INGA ridarmuskler finns kvar!
Åååå, vad löjligt att man ridit flera år,och visste vad/hur man skulle göra-men inte kunde det eftersom musklerna inte existerade!
Haha,vad fjantigt!
Men sååå roligt att jag knappt kan hålla mej från att börja våldgästa stackars  Jenny i stallet....TACK J !!!
Hjulbent mamma Zeb skall nu hjula sej ut till köks och reda ihop lördagsmiddag med svaga armar...
Upplyft av ridterapin....=OD
=OD
=OD
JÄTTEGLAAAD!!!!!!

Ljuvliga,ljuvliga helg...

Ikväll är programmet att njuta av familjelivet i luuugn och frid med de allra käraste.
Imorgon eventuellt en ridtur faktiskt! SOM jag saknar min ridning! Musklerna har förtvinat och ersatts med fett, får se om jag går hjulbent efter den övningen imorrn.
Sen de vanliga sakerna som att handla mat och plockningarna av grejer-saker som aldrig tar slut.

På söndag: överrasknings- fika för svärmor, som fyllt 60 men har vart på resa. Hon kommer hem på lördag,och på söndag tar vi kalilas.

Ganska stor tent på måndag,med material att läsa på som det känns som att vi inte riktigt gått igenom ordentligt, plus den hatansvärda läkemedelsräkningen. Ni förstår ju att man måste kunna det felfritt och utan tvekan-mediciner ska räknas ut exakt och inte lite sådär på ett ungefär.

Ja, 24-timmars dygn är ibland för lite. Jag är iallafall nöjd att jag inte tackat ja till nå arbetspass denna helg,och jag är också nöjd att det är fredag. Riktigt,riktigt tillfreds faktiskt. Imorgonbitti är det jag som tar sovmorgon, och sover tills jag vaknar. Ser fram emot mys-frulle med rostat bröd, kaffedoft och Husis-tidning. VUXET!

Funderar nu om jag faktiskt skall starta garderobsstädning eller om jag börjar imorgon,utvilad och fräsch.
Jaaa.Det visar sej.
Ska göras lista över vad som behöver inhandlas i klädväg, känns som alla barnens (mycket iallafall) är urväxt eller har hål på knäna och är urtvättat.
Skulle inte vara helt fel med lite nytt åt mamsigullet heller, kulkul att ha på sej noppiga, disktrasfärgade kläder alla dagar...med sladdriga muddar. Man känner sej så FRÄSCH.

Så om ni känner nån med alldeles för mycket pengar kan jag skicka kontonumret på studs!
Tar gärna emot inbetalningar angående inredningsprylar oxo! Så sugen på fix och don här hemma,men det hakar liksom upp sej. Man vet vad man vill ha,men smakar det så kostar det, som nån klok har sagt.

Ta vara på varann nu/ Johanna

National-TV & annat

Ikväll har jag faktiskt vart flitig tycker jag.

Lagade en...inte av alla helt uppskattad...grönsakssoppa till middag. Fast jag tyckte den var krämig och god, men det gick åt mycket bröd då inte precis alla åt sej mätta på själva soppan.

soppa

städa toan

Städat toan....

dansamed dammsugarn

Dansat dammsugar-dansen....

göra läxa

Barnen har gjort läxor....

HBL

Sen har det, för första gången nånsin i detta hushåll, druckits kvällskaffe läsandes  HUfvudstadsbladet!
Vad trevligt det var!
Det var min mor & far, vilka är trogna prenumeranter på detta Blad som hade fått ett prova-på erbjudande som de lät oss få!
En månad nu skavi få prov-läsa nåt så nationellt som HBL!
Tack hörrni, jag känner mej nu vuxen på ett helt annat sätt, eftersom jag faktiskt hade nöje att läsa den!
Ett litet urval:

räddningsövning

anni blomqvist

Evakueringsträning, katastrofräddningsträning. Och fast vädret var dåligt valde de ändå att genomföra själva träningen.
Tja, bra där, det var ju ganska klokt med tanke på att det oftast är JUST vid dåligt väder och storm som sjöolyckor inträffar....
Dessutom hedras minnet av den stor-stora Anni Blomqvist, vår underbara,hedersvärda författarinna som skrivit de heelt otroliga Maja böckerna.
I vuxen ålder har jag bara läst de två första, Vägen till Stormskäret och vad nu den andra heter,men om nån har de andra och känner att jag skulle kunna få låna dem, hör gärna av er!
Tragiska sanningsenliga berättelser om hårda livet! Skulle DOM fått sitta vid en datoroch skrivit skolarbeten hela dagen skulle de ha jublat i himmelens höjder och skattat sin lyckliga stjärna.

I övrigt fördjupade jag mej intresserat i den finska TV-tablån.
Min kusin P flyttade till Åbo när vi var i 14-års åldern nånting, och jag kommer ihåg att jag kände med henne, för VAD SKULLE HON SE PÅ TV? Det var lixom största bekymret enligt mej. Och nu när jag fått det bekräftat så inser jag vilken tur vi haft, vi som växt upp med svenskTV.
Varför kan inte finska kanaler köpa in NORMALA program, som är kända i övriga världen och är populära överallt?
Jag VET att engelska språket är ett problem, och det är ju inte precis så lätt att få dubbningen att synka heller eftersom finska språket har en benägenhet att göra det allra kortaste ord på vilket annat språk somhelst, till ett 28-bokstävers sammansatt ord, gärna i  nån långsökt böjning samt med en ändelse som syftar på något man antagligen kommer att säga inom den närmaste framtiden....Sorry finnar, så känns det...
Men iallafall-dom borde ju kunna texta programmen!
Utdrag ur tv-tablån som jag ser det:

finsk city-akut

Istället för House eller City-Akuten. Finska, rafflande sjukhussåpa. HURRA!

robinson-fejk

Här har vi då den finska versionen av överlevnads program a`la Robinson-dokusåpa.
Otto. Ska han överleva.....

Martin Timellkopia

Och det här måste ju motsvara Martin Timell, LouLou Carter & Co.

Men något eget har dom, Finska TV-folket. Riktig National-TV.19.00, på bästa sändningstid.I många andra länder sänds barnprogram den här tiden.

nationaldryck

Följer detta med illa dold förvåning, men också spänning.
Undras vad det blir för tablåimorgon fredag. Ännu mer att längta till Fredagen för. / Joina




Men SOM det segar

Pampadam....lalallaaaa...trummelitrum med fiingrarnaaaaa...

Vad det segar på blogg.se ikväll, minsta sidbytning ska fundera i MINUTER! ARRGH!
Jag hade tänkt mata på med lite inlägg ikväll så folk inte slutar komma på besök pga Music-Maestro i bakgrunden...Kanske den försvinner snart.

Idag har vi på skolfronten förlustat oss med kanyler och sprutor igen, tränat lite teknikeroch injicerat oss själva. Var meningen att man skulle göra det på varann oxo,men alla hann inte det idag. Annars lååånga dagar, trötta börjar vi bli allihop, fnittras och pallras.....Snart höstlov, tackoloov!

Hittade lite bilder sombarnen tagit,ganska roliga.Synd att det segar så ikväll, hade kunnat laddaupp fler bilder om det skulle gått lite snabbare. Dessa är från i somras, söta va?

senny
sennyfelix

 

Dessutom denna från maj 2007 när vi hade översvämning. Kommer ihåg att jag gick ut på trappan för att titta varför katten skrek som en galning, och vad möttes man av? EN STÖRTFLOD ner för grusgången,som fortsatte spruta runt husknuten....kastade på mej Johans skogshuggarstövlar och rusade ut....plumsade genom syndafloden bara för att se att det fortsatte spruta även runt nästa hörn....och ner genom källartrappan stod en arm av gyttjevatten raaaakt ner i källarn!
Jag hade dörren öppen dit, för jag hade mina blomodlingar där på nätterna eftersom det bara var i Maj, och jag hade just vart där och plockat ut dem på dagsvädring.
Fast med dörren,och Felix & jag hjälptes åt att hinka bort vatten- men inte hade vi nån chans....
Började bygga fördämningar istället.....såhär såg det ut, men här hade jag hinkat undan lite redan.
Kul det var att städa upp källarn sen. Jättekul faktiskt.

översvämning

Det var vatten upp till bredden före, jag tror knappt att det är sant fortfarande när jag tänker på det.
Vilka krafter i vattenmassorna! Tänka sej då hur en tsunami är....ja,naturen är inget att leka med,


Stäng av musiken

Alltså man tröttnar ju på musiken som spelas,men den försvinner ju bara inlägget halkar ner på listan. Jag visste ju inte att den skulle spela i alla tider hur länge som helst heller.
Stäng av den på högtalarn. Jag ska inte göra om det.
Ja man kan ju inte vara bra på allt....

Dagens rubrik:

VITT FATTIGPACK ANSTÄLLER SVART ARBETSKRAFT!!!

Karlsson på taket

Karlsson på taket

Karlsson På Taket

Vad skojjigt hörni- det är ju Karlsson På Taket!! Ehehheh...dåliga skämt. Men han heter ju faktiskt Karlsson!

På tal om namn, Felix heter ju Felix Carl Aaron, fast han trodde han hette Carl Öron när han var liten. Det roliga var att han dessutom trodde att farfar Håkan hette Hakan. Hm,kroppsdelar som namn allihop.
Och då faller det ju sej naturligt att man undrar- vad trodde han egentligen att kompisen Ida hette då?


Lady Marmelade

höstmorgon

bär

Louise Odier

Frost

Kornell i höstskrud

Lady Marmelade

Pluggar vidare.....

I studiernas tecken

Verkligen en dag i studiernas tecken. Visst visst.

deg

på jäsning

hemvete

Hände en kul...eller skrämmande,jag vet inte riktigt....sak när jag vandrade ut efter ved imorse.
Hörde konstiga råmande skrik bakom mej, ganska avlägset så jag registrerade det knappt,bara som att det va någe kossor som skriade. Men ungefär ...direkt, hörde jag även susningar av stora vingar, och brölet var närmare.

En jättestor fågel kom susande och satt sej mitt på husnocken!
Och det var då jag blev rädd- FÖR JAG TRODDE DET VAR STORKEN!!!
Det har man ju hört om
- Flaggan i topp de blev en me snopp och sånt!

Men det var bara en häger. Thank God

SÅ fånigt!

För nån vecka sen var jag in på nån sida som Andrèa länkade till, där man kan sätta in ett foto på sej själv i olika kroppar.

Fy vad fjantigt

                                            superwomaaan

Men om man är trött kan man garva ganska mycket när man håller på med det

Old Woman

Nog är man ju gammal i sina barns ögon, ack ack...

Diskussioner om huruvida TV existerade i vår barndom ( särskilt Big P: s barndom till min förnöjelse),och om det var färg TV osv är vanliga hos oss.
Man kan ju skylla sej själv, vi brukar luras och säga att vi lekte bara med pinnar och stenar, tilloch med kottar var ovanliga på den tiden. Och att jooo, det fanns TV men en måsta trampa hela tiden, och det var så tungt så man måste turas om med sina syskon- och det betydde att man aldrig hann se ett helt avsnitt av något program. Bara Anslagstavlan, för det är ju så kort.
Sanningen är ju faktiskt, att på den tiden trodde man ju att datorerna eventuellt kunde bli så små att de kunde rymmas i särskilt byggda rum- inget för privatpersoner precis men kanske för företagare kunde de passa- och en av klasskamraterna hade mikrovågsugn hemma ( stor som en 42 tums TV och lät som ett kärnkraftverk, tog 7minuter att värma en mugg O`Boy) men GUUUU va lyxigt att ha MICRO lixom!

Men nu tycker jag det börjar gå lite långt, Felix satt och gjorde matteläxan för en stund sen.
Han tyckte att om HAN kände att matteläxan var jobbig, vad skulle inte VI ha tyckt på vår tid då!
Vi som bara hade fjädrar att skriva med på en gnisslig tavla....

Det där var ju roligt!

Som ni vet, det är kul när man som nybörjare lär sej nya saker! (nu lär det komma sånadär bilder hela tiden,nån kan ju säga till då ni ledsnar..)
Om ni tröttnar på musiken som startar automatiskt (fast den är ju bra,man tröttnar inte sååå lätt..) Då är det iaf bara att trycka på högtalarn i samma bild.
Annars går det ju inte att lyssna på de andra låtarna, om man nu vill det.

Barnen har åkt till skolan,guben till work- jag har mjukat upp skrivarfingrarna inför dagens utmaning: Smärta!
Skolarbete alltså....
Kattorna har fått mat, tvättmaskinen har fått...mat, kaffepannan har puttrat ihop en skvimp kaffe till åt mej, det är myyysigt höstrusk (för den som sitter inne, med cyklamenrosa mjukisbrallor & fleece =) + raggarsockz)
Skall på utvecklingssamtal till Sennys lärare på e.m, vilket  betyder att jag måste heja på nu.
På återhörande, högaktningsfullt Jolanta

P.S Ut och hämta ved oxo. "Där det finns en eld, finns det ett hem." Känt citat från Ronja Rövardotter.

Sommarminnen


Söndag 4 oktober 2009

Kom just att tänka på att den där låten nedan kan tyckas sorglig. Jag hade faktiskt aldrig sett videon förut,och det är ju kistor och sorgligt värre. Före hade jag bara tyckt att den handlade om kärlek som inte ens tar slut i döden utan att den kommer fortsätta finnas fast människan dör. Men jaja, den är bra, iallafall refrängen.

Kollage från helgen

chokladbollar

Senny

felixen

chokladbollar på G

röda ljuset

mat

mammsen & lillen

gott vin

tulipanor

Bild från i våras, på mina tulpaner.

Hahaaaa- nääää,nu skojjas jag allt! Dessa fick jag av min mammsegull för att jag vart så duktig i skolan!
( fick ju B3 i tenten jag våndades över förut.....)

Johan är ute i regnet och jagar änder med sin bästis =)
Barnen har jag pinat att städa i sina rum en stund, själv ska jag (jag har faktiskt vart på jobb hela dan) tvätta& torktumla 2 maskiner tvätt ikväll.
Städa undan efter middagen (det slapp ju Big P eftersom han for ut & leka), se till att juvelerna duschar, och sen tänker jag banne mej slappa i soffan om jag hinner.

Tänker frenetiskt på vilodagen, så att jag helgar den.

Refrängen i den här låten

...är kärlek♥
Till min älskling


Jo?Nä?Vaccin eller?

Risk för långt inlägg här nu,(med allt vad det innebär med hoppeskutt-strecket =OD )
Jag har tänkt skriva om detta flera dagar, men eftersom det är ganska angeläget och upprörande har jag inte riktigt haft tid.
Det handlar om vaccinet mot SVININFLUENSAN.
Fick tidigare i veckan hem lappar från skolhälsovården vilket föranledde uppruggning av ilskna fjädrar omgående.

Jag har haft mina åsikter om hysterin runt svininfluensan, vilka i stora drag har utgått ifrån ett logiskt resonemang:
Varje år drabbas vi av någon influensa- sort, eller hur? Vaccin finns,vilka inte skyddar oss från vanliga förkylningar,utan de är enbart inriktade på den influensan som florerar.
Folk dör i influensa årligen. Sjuka människor utan ordentligt immunförsvar, som inte har motståndskraft, t. ex gamla, cancersjuka och övriga komplikationer,kan drabbas så hårt att de dör av komplikationerna.  Håller alla med än så länge?

Och nu har det dykt upp en ny influensa, som något smartskåp med vilja att skapa skräck enbart med hjälp av namnet, döpte den till svininfluensan.
Den har hög smittorisk. OK, vi vet alla det nu. Aldrig har folk försökt vara så hygieniska som nu, med handsprit osv. Bara det är ett ämne i sej, vilket jag skulle kunna avhandla i evigheter.
Vad spelar det för roll att folk spritar händer när det inte görs vid rätt tillfälle? Spritar folk händerna efter de skrivit under kassakvittot med samma penna som 500 andra just har hållit i?Näää,de skriver under och i nästa sekund far samma hand ner i pastillasken och sen in i munnen. TADAAAA- ni fattar?
OK, nog om det.

Vi har alla hört skräckhistorier som pressen gottar sej i,och säljer lösnummer som aldrig förr.
Sedan finns det andra historier från verkligheten bland oss normal-friskapersoner.
Jo, de har blivit sjuka,visst, men lååångt ifrån döden. Man blir för tusan sjuk om man får en influensa!

Folk är livrädda, lagar säger att vi måste skyddas från epidemier osv, så är det.
Men vem kan bedöma detta korrekt nu?
Handlar det om
a. Samhället vill spara pengar, denna högsmittande flunsa kanske smittar många fler än vanligt--> dyra sjukskrivningar. Billigare att snabbt framställa vaccin, få alla att tro på farligheten och därmed bespara samhället lite  bekymmer.

b. Alla blir fösta i vaccineringsfållan- det är många som bara accepterar detta vaccinerande för att överheten säger att vi ska göra det. Att några kanske blir dåliga eller att det visar sej senare vilka biverkningar vaccinet hade har ingen större betydelse. Det har aldrig varit nån information man automatiskt  får-oavsett vaccin- utan det får man leta reda på själv.

c. Och så uppstår det automatiskt en situation för forskningen igen. I mitt huvud finns alltid en liten tanke på att allt görs för stora hela befolkningen. Inget görs för den enskilda- det är "lite-svinn-får-man-räkna-med" principen som gäller. Visst, i det stora hela en befrielse för den delen av befolkningen som varken blev sjuk eller drabbades av biverkningar. 
I vilka register finns JAG? Vem forskar om vilka medicineringar jag fått och hur mitt liv sett ut efter det?Har jag allergier,kroniska sjukdomar....Indikationer på "mörkande" av medicinbiverkningar har vi fått flera gånger,och att det förs statistiker som"ingen" får ta del av.
Känslan av att "storebror ser dej" hela tiden.....

Och så kommer det hem en lapp som av en ren princip skall kryssas i och returneras utan närmare eftertanke.
Den känslan fick jag. "Våra barn skall ha vaccin,men vi måste skriva under först." Och visst, det är självfallet att man funderar.
Å ena sidan hör man info i radion- svininfluensan är som vilken annan flunsa som helst.Stanna hemma.Ingen panik.
Å andra sidan sitter Birgitta Hermans och ser allvarlig ut i tidningen och tycker läget är allvarligt när folk inte vill vaccinera sej (med otestat vaccin som ingen vill ansvara för (eventuella) biverkningar av.)
(De vill tillochmed att gravida SKA vaccinera sej. Hjälp. Jag vill minnas en historia som kallas Neurosedyn, någon som minns? Inte för att jag säger att det finns likheter,men kan detta vara riktigt tryggt?)

Jag älskar mina barn. Jag vet inte vilket beslut som är värst.
Att jag skrivit under och de får ett vaccin som resulterar i. ..vaddå? Vi vet inte!
Eller att jag inte låter dem få det och så blir de dödssjuka. Vilket val man än gör är arslet bak,lixom.

De var stressade i skolan, barnen hade fått tillsägelse att lappen skulle med tillbaks idag.
De fick den nog. Med ett "nej" inringat. Jag vill ha mer tid att sätta mej in i både sjukdom och vaccin före jag kan ta ett beslut jag är någorlunda trygg i. Tydligen inget vår sjukvård anser vara riktigt bra,att föräldrar mitt i allt tror att de ska kunna fatta så viktiga beslut.
Jag kände mej frestad att ringa runt JA, som säkert många gjort. Kanske pga att man måste stressa fram ett beslut.
Man får den känslan. "Hit med lappen nångång människa"
Vi tar alla egna beslut- men hörni,TÄNK igenom det ordentligt.



En epok går mot sitt slut

Sista riktiga Firar-mix idag. Ojoj,hur skall vi känna Fredag ordentligt efter detta?
Tänkte avtacka med "De sista ljuva åren" med Lasse Stefaz,för den brukar ju spelas ofta.Men jag lhar aldrig ståttut med den,om det beror på duett-damens vingliga röst eller att låten låg i runda slängar ca 84 veckor på Svensktoppen när det begav sej skall jag låta vara osagt...
Så jag gjorde precis som de brukar göra i Firar-Mix närman önskar låt- jag tog en annan låt istället!



Vill ni lyssna påTrio med bumba och trodde jag skulle hedra sista Firarmix med en låt av dem får ni lyssna på Firar-mix lajv- för nåt sånt får ni aldrig höra här kan jag säga!

Men den här är ju bra den iallafall!

Men jisses...

..det där jag just skrev var mitt 200:de inlägg! Tänka sej- troddemanjuinte...
Har jag så mycket att berätta jag, då? Men kan man konsten att tala utan att egentligen säga något är det inte så svårt....
Men då har man skaffat sej en orsak att fira i helgen då,om inte annat.
Och nu ser vi vad klockan är. Så tidigt såååå,efter duschen är det samma tid som vanligt.....

Torsdag...snart fredag

Snart fredag igen,vilket känns i kroppen!
Kan inte fatta vad jag fick för fel, fast jag är så trött så lagade jag nåt så avancerat som köttfärslimpa med äppel och plommon inbakade i mitten, till middag.
Dessutom, medan jag höll på med köttfärsen med ena armen, lagade jag den numer mycket berömda Paulinas äppelkaka med den andra.
Det är ert fel! Alla ni husmödrar, som visar upp äppelmos,plommonsaft,marmelader,semlor, kakor och annat husmoderligt på era bloggar, som ni hinner göra alla dagar!
Så nu, efter att både ha stressat med att vara sådär huslig (som jag ju egentligen är och dessutom älskar att va,men inte riktigt har tid att förverkliga just nu...) i köket,men även uppfyllt min plikt och hjälpt till att äta av den fantastiska kakan- ja, ni förstår ju själva att en kvinna blir knäckt! Dessutom,(man vet ju aldrig,en kaka kan bli torr..) kände jag mej tvungen att laga vaniljvisp till den där kakan oxo...Men den var saftig och god- vaniljvispen passade dock ypperligt till ändå, som tur var!

köttfärslimpa


paulinas äppelkaka

Vidare kan jag förtälja att mina texter fortfarande kan förvåna mej själv, genom att det hoppande strecket fortfarande ger upphov till de mest fantastiska meningsuppbyggnader! Skall ta och se om jag kan pina nån datanörds.-lärare imorgon....
Inte kul när man läser igenom arbeten man just skickat in till skolans sida, där även andra elever kan läsa det man skrivit- och först ser man att det hoppande aset till streck gett upphov till pinsamma meningar som ingen kan tyda...AArgh...Jaja,mycket nöje önskas alla läsare,varsågoda...

Jag har lovat mej själv,att ikväll SKA jag gå och sova tidigt! Jag måste- har ni varit med om fenomenet på morgnarna, då man inte sätter kaffepannan under bryggarn, försöker få ner kaffefiltret i vattenbehållarn eller undrar vem fan som har druckit upp all mjölk- tills man inser att man står och tittar in i  ugnen?
Och när detta fenomen börjar hålla i sej fler och fler timmar,tills det slutar med att det aldrig hinner bli bättre under dagens lopp....ja,då måste man gå och lägga sej tidigare! Om man hinner.

Min mor skrev på sin blogg att hon var så misslynt för hon hade misslyckats med middagsmaten några gånger inom loppet av en vecka.
Ojoj mamsen,skulle vi ha god mat lika ofta som du misslyckas, skulle kanske inte våra barn vara så undernärda och hungriga på godis varje helg...
Idag glömde jag att sätta lök i köttfärsen. Ni hör ju själva! Utan lök i maten- vad är ens det för mat!?
I samma andetag som jag insåg det misstaget och sa det högt (med munnen full av äppelkaka), kom jag på att denna gången blev det även en ny variant på Paulinas äppelkaka, utan kanel, men vad gjorde väl det?

Vi hade ju vaniljvisp.

RSS 2.0