underbar dag!

Titta ut och lääängta till sommarlovet...Fantastiskt väder!Barnen har sura till sinnes strulat iväg till skolan,själv ska jag ut & promsa med mina nya fina skor, sedan duschen för att sedan börna till Sparis...kan tänka mej att många storkristna kristihimmelsfärdsfirare är där och handlar nåt att fira denna helg med...Iallafall,jag ska dit och fira jag med :) och sedan iväg till skolan. Japp, det blir min för- och eftermiddag, hoppas din blir lika najs! / Johanna

Ssssch!!!!

...Ssssch!....(sätter handen som en strut runt örat för att höra bättre...).....boin-ng....boi-ing...det hörs ett svagt boingande ljud nånstans...Bo-oi-ing....Bo-oi-inng....Det kommer upp ifrån skogen tror jag! (springer till andra sidan gården och kisar mot skogsbrynet...det hörs starkare nu,ljudet)....Bo-OI-ng....Bo-OI-nngg.....
Och nu ser man en skepnad, genom upprört damm och dis ser man helt klart siluetten av något komma där borta i kurvan....BO-OI-NNG----BO-OI-OINGGG...Det har nog nåt att göra med det boingande ljudet tror jag för det ökar i styrka samtidigt som skepnaden kommer närmare...BoI-Oin-NGGG...
...- NÄMEN!!!!!!!  :-O

mac boiung

....det är ju en Jätte biong-boing med nya stötdämpare och supergelé-sulor!!!!!!!!


Mer att vara glad över

Idag är jag inte enbart glad över att Felix skriver skrivstil med en naturbegåvning som sällan skådats och att Sennys nya gummistövlar passade så alldeles utomordentligt väl att hon inte ens fått skavsår idag trots att hon planterat skog med sin klass hela dagen...nej,jag är också glad över att jag i examenspresent av mina föräldrar skall få prova ut ett par ordentliga joggingskor! Och det är ingen dålig gåva, det kommer att underlätta min framtid inom löpningen nåt alldeles oerhört eftersom mina nuvarande skor har en gigantisk slaktskada undertill.
Det har gått ganska hyfsat tills alldeles nyligen, man har bara behövt tömma den där sprickan vid hemkomst. Men nu får man stanna mitt i joggingpasset och tömma sprickan på stora stenar plus att man får stickskador av vassa stenar när man minst anar det.
Anna blev riktigt rädd i lördags när jag var ut på motionsrunda senast och hon trodde det var henne jag perklade med- så hon gick fot hela vägen. :) Så det är väl i princip den enda nackdelen jag kan se med ett par nya jogginglenkkarit, att hunden tror att jag slutar skrika med henne och så löper hon amok i joggingspåret.

tro nu för all del inte att mitt soffsittande ikväll har att göramed att jag är lat. Jag vilar mitt onda knä så att det ska palla nya dojjer och allt vad det för med sig!

Blåser upp till oväder?

Väldans vad vädret blev tråkigt...eller har det varit det hela dagen men undgått mej då jag suttit i skolbänken?
Iallafall har jag suttit i skolan hela dagen, där man inte fick känna sig särskilt lyckad och lättad över att det mesta skolarbetet är gjort någon längre stund. Nehejjdå, i rask takt har lärarna tävlat om vem av dem som kunnat framkalla de mest besvikna minerna idag!
Full av bestörtning måste jag inse att räkneverket åter måste skruvas upp för nedräkning. Nu har vi alltså kvar:två tentor, ett projekt "hälsodag" och någon distansuppgift som jag inte vet vad är...men allt detta skall tydligen göras ännu.

Men idag känner jag bara en sorts inre frid, jag tänker tvätta lite kläder, laga kycklinglår till middag, dricka kaffe på maten tillsammans med min ♥ Johan, slappa i soffhörnet med ♥ kidzen, lyssna på lill-mjau som jamar och vill ut (läs vrålar okontrollerbart både  grovt och i falsett- löptid är den enda sanna tiden)
Ja, ikväll skall jag vara en helt vanlig mamma som går mellan diskbänk och torktumlare och som kan ta hand om barnens läxor och evenemang utan att hela tiden vara nånstans i sitt eget skolarbete i tankarna....

Jag ser ända härifrån soffan att det inte kommer att bli särdeles stora problem med det, eftersom högen med ren tvätt som ligger på matsalsbordet är större än alla mina skolarbeten tillsammans de här två åren. Ska man se det positivt får man va glad att det är just den rena tvätten som ligger där på bordet, och varken den smutsiga tvätten eller de två årens skolarbete kvar att göras....:)

Fridens liljor, ikväll ska jag njuta av att låtsas att jag är färdig i skolan :) / Johanna

Morsdag 9 maj 2010

Hej
ja det är väl dax att börja skriva igen,kanske man har mer tid nu då. Jag saknar bloggen men ibland känns det som att alla mest kollar facebook och då känns det bortkastat att sitta och skriva en massa som ingen läser....

Nu börjar iallafall skolan närma sig sitt slut,tänk vad det har gått fort iallafall fast man har nött om hur läääänge det tagit....och om hur jobbigt. Och nu är vi snart klara!IIIH vad kul. Om det inte vore för att man gått upp 20 kilo i rent fett sedan skolstarten för 2 år sen. Kan inte köpa varken klänning eller mat. Köper jag klänning skrattar alla åt hur jag ser ut och köper jag mat skrattar alla för att jag äter.

Så därför har jag...håll i er nu...börjat träna! Jojo.det är sant, och fast jag vert att alla skrattar nu igen så har jag faktiskt redan fått bättre kondis och lite bättre muskelstyrka! Jag har haft obetydliga...eller snarare obefintliga, magmuskler tillexempel, men nu kan jag faktiskt göra situps...HAH! Dessutom, jag kan jogga utan att få lungpropp, kondisen har förbättrats markant! Om mitt sjuka knä blir bättre så att jag verkligen kan satsa ska jag vara med i ett lopp (halvmara) i höst, ser fram emot det och då ni....då slutar ni nog skratta! :)

Alla tror nu att jag antingen
a, träffat en ny ung man
b, Johan träffat en ny ung kvinna
c, att jag har en ålderskris
och på alla dessa undringar kan jag svara att nä, det handlar om pengar. Det är inte kul att äta och äta tills alla kläder man får på sej är de grå jompabyxorna man fick hem från H&M i fel storlek för flera år sen,men inte orkade skicka tillbax...Och nu har jag inte råd att köpa större kläder- alltså måste jag sluta äta!.Nu skulle ni vilja se ett foto men det får ni inte. Ni får använda er fantasi!(tänk på nåt stoooort...)

Idag har bantningen gått särdeles bra,åt grillkorv och smulpaj med vaniljsås hos mamma, sedan smörgåstårta och en öl hos svärmor. "Man måste ju få uuuunna sej..." om ni har hört den nån gång...;) Ha det bra nu, jag måste kila...../ JOHnaanan


RSS 2.0