Vårkänslor!

Å-jag har såna vårkänslor!Det bara spritter i kroppen just nu,och kliar i fingrarna över allt jag vill göra om och pyssla med,laga fräscht och snyggt!

Därav röjningen som just nu pågår i Sennys rum,från golv till tak!Allt förlegat och gammalt ska ut och det skall tvagas med tallsåpa! In med nya (i ofs billigt krafs från Tillfället men ändå) färgglada småprylar...ni kommer säkert att få titta bildledes sedan bara det blir färdigt! Ut med den gamla rackliga garderoben,som skulle ha fått sluta sina dagar för femton år sedan om bara nån haft så mycket vett. Nåja,bygger hemmasnickrat åt henne i liten skrubb i rummet,plus spanar ny billig garderob från Jysk.

Resterande som har påbörjats...ja,jag kan inte hålla mej när jag börjar,då krafsas det i alla hörn vilket oftast betyder att inget blir klart...menmen...iallafall resten av den nuvarande listan
- Källartrappan,har vart förvaringsplats/skafferi/återvinningsmaterial...osv BRÅTE alltså. Är urplockad.
Även matkällarn i källaren är urplockad,där har pågått renovering av elskåp (råddigt där alltså,ingen matförvaringsplats precis..)Båda skall nu skuras med hårda tag,och matkällaren skall på nåt vis få ny belysning.Det är därför jag behöver prickigt hyllpapper,för den som har missat min efterlysning!PRICKAR ska det va! Fräscht hyllpapper med kolliga,ystra prickar så man blir glad åt det bara man ser dem!

Måla vitrinskåp.Det måste gå från vinrött till vitt- även där prickigt hyllpapper!Åååå,spets till hyllkantband....suck vad fint!
Vad var det till jag skulle måla nu då...öööö...jo just det,fönstersmygar!Måla,måla....

Sedan:projekt i farstun! Måla vitt,tapetsera med fräsch tapet,det är ett så litet rum så det går knappt åt någe tapet så man hoppas att det inte sku bli så dyrt! Plus att vi behöver organisera om hela stökiga hallen,man skäms när det kommer nån och det första de ser är vårt rådd!

Lite smakprov på glada våren


äggkoppar
havrebröd
glada flaskan
polkadot I like

Finns det nån färgtydare eller dylikt som kan tyda vad det betyder när man vill ha allt prickigt mitt i allt? :)
Men glad av det blir man!
Så,efter att ha vart på morgonproms med hunden,vart över till svärmor och tittat i hennes nymålade tak för att bekräfta att målaren lämnat fläckar efter sej,bakat havresemlor och ätit en stadig lunch på krämigt Ägg Royal,stekt prinskorv,starkt kaffe och citronvatten- redo för resten av fredagen!

Pricka lugnt/Johanna

Hemma idag

Hemma med Felix Filur idag,han fick verkligen en förkylning som heter duga!Och det värsta av allt är ju krupphostan förstås...

Hemma med sjukt barn betyder för mammor hårt arbete.För det mesta iallafall, man känner lixom att man har fått en bonusdag hemma på nåt vis.Istället för att ta den bonusdagen till slappa i soffan och spela playstation med sjuka barnet:
- Fortsätta tvätta maskin efter maskin med tvätt
- Fortsätta vårstädning genom att påbörja röjning i barnrum på övrevåningen.
 Men först vardagsstädning på nedrevåningen,som alla dagar innefattar åtminstone detta:
- kattsandslåda + komposttömning
- plocka ur rent ur diskis + plocka i frukostdisk
- torka av köksbord och bänkar
- torka av på toan + byta handdukar (i magsjuketider kan man inte vara nog så försiktig)
- dammsuga nedrevåning

Hunden tappar nåt vanskligt med hår. Trodde ett ögonblick i morse att hon nedkommit med en präktig kull feta valpar,men det visade sej bara vara tjocka hårkorvar som hon fällt under nattens lopp. Lite läskigt dock,de ser ut som om de skulle kunna börja morra och nafsa i princip när som helst...

Och nu snöar det också.Jag fasar för den här snö-töningen som skall komma i vår.Hårkorvar i hörnen lär inte bli det största problemet inomhus i samband med den kan jag säga.

Måndag

Felix är jättesjuk med sin krupphosta idag.Det är så jäkla obehagligt!
Han får knappt luft så man är ju livrädd!Skulle jag bara kunna ta det istället för honom så skulle jag göra det...Kommer ihåg när han hade det värsta anfallet ever,på julafton för två år sedan. Vi satt på akuten hela julaftonsförmiddagen och eftermiddagen gick sakta mak...När doktorn kom inhasande i lugn & ro sa Felix
- Du får väl ta och börja heja på lite nu, för julkalleanka börjar snart så du vet....

Kanske jag inte muttrar så tyst som jag tror...... :)

Gamla foton

På tal om nostalgisk. Älskade älskade mommo och moffa.

johanna,moffa,mommo,andrea

När jag tänker på morfar hör jag den där dystra väder-rösten på finska radion framför mej
- ...björneborgslän...syd-sydväst tre.......och så vidare haha. Man fattade ingenting vad det betydde,varför det var så viktigt att radion måste vara på typ högsta volym och ingen ändå inte fick prata.

johannas lillasyster

Johanna har fått sej en lillasyster och till BB och hälsar på. Jag tror jag har vaga minnen från detta, hur det luktade, en känsla av att man borde tycka detta var stort och att någon lyfte upp mej dit på sängen så jag kunde titta på lillasyster.

Och det bästa av allt:

julafton 1977

Vilka barnrumpor,mina föräldrar julafton 1977. Älsklingar,pappa hade just fyllt 19 år! Man blir ju helt tårögd!
Jag älskar er,pussar och kramar!

Nu börjar körslaget, over and out!

Nyttigt?

familjegodis?

 Godis Utan FÄrgämne ?

100 kalasbilder!

Senny 11 år  ♥

maräng
choklad

senny11 år
felix firar
läckert paket

Läckert paket!

rutiga ridbyxor
Ridbyxoar av moster..vilken lycka för en hästtokig tjej!!!

lill-mjau firar
aron fastnade på kort!
aron

Aron,mossis lilla spjuver! Vilken busunge!
mamma o lillsessan
pappa o lillsessan

Det gäller att ligga på om man ska få hålla i och snusa på bebben!

sessa

födelsedagsbarn

Mammas lill-älskling? Tänka sej,11 år redan....

Snöiga landskapsbilder

Väldigt vackra landskapsbilder.Ett liiitet störande inslag bara,på i princip varendaste en bild ses en hoppande idiot typ Ådi som studsar eller rullar helt hysteriskt...suck.....

vinterpromenad
vinter
vinter
suck
vinter
anna
på varenda bild

men om man verkligen zoomar......

snö

Oh...då blir snön så glittrig så.......

mamma med mössa

Mamma med med mössa

Sennys present

Senny fick en efterlängtad present av oss när hon fyllde år 7 mars.

Vad tittar L-M på?

Lill-Mjau tyckte det var helt oförståbart....

Kolla,va i..?

Asså...va i...?

Vad är detta?
Kanin?
Nä jag går jag...
Vad äter dom?
Grönt är skönt?
Lite läskigt
Tittar

Dessa små varelser har förändrat mer än man haden kunnat ana i det här huset.
- Lill-Mjau tror på allvar att hon oxo ska äta hö,så åtgången har varit större än beräknat.
- Felix bär ut djurskit till komposten utan att gnälla.
- Senny dammsuger utan att skrika rakt ut av ilska.
- Johan sitter faktiskt med marsvin/kanin i famnen och tycker de är söta (?).
Både jag, Elvis och Anna reagerar dock precis som beräknat.
- anna har gröna hatiska ögon som lyser av slaktlust
- Elvis hucklar iskallt stirrande i fåtöljen framför brasan
- Själv skriker jag hysteriskt över sågspån som dragits runt hela huset

men Senny är lycklig hon. Jag vet själv att den högsta drömmen när man är 11 år är att ha kaniner och marsvin,trots sågspånsmardrömmen osv kunde vi inte neka henne detta.
Dessutom, man kan alltid sätta annons i marknaden sen....Eller skänka den gratis genom en liten tårdrypande annons via fejsbook...."familjevan liten gullig, rumsren,artig och väluppfostrad dun-kanin med rosa darrande liten nos bortskänkes pga förändrade familjeförhållanden..." varvid alla tror att skilsmässa står för dörren då det i verkligheten är något annat som ändrats nämnvärt,nämligen mors välvilja har förändrats till illvilja.....

Lite partymusik

Lite partymusik höjer kanske städartempot, vad tror ni? :)



Katching!!!!!

Otroligt..

..inget regn fastän jag tilloch med berättade högt att jag tänkte mej fönstertvätt idag! :)
Tror jag gör som mamse-gull sa,går ut och tankar lite ljus, Anna-vovven blir nog glad! Har hängt ut en tvätt lakan och handdukar, letat fram gardinerna och hängt ut dem på vädring,ställt komposthinken och kattsandlådan på trappan, korvat ihop mattorna- de är oxo på väg ut...
Alla ska ut då tydligen!

Nostalgisk

Gud vad nostalgisk man kan bli ibland,nästan så man får lite "gud-vad-tiden-har-gått" ångest!
Glider runt på Facebook och tittar i folks fotoalbum,alla människor som är och har varit en del av ens liv,man ser hur de har förändrats- och alltså har man ju förändrats själv oxo! Tiden går utan att man märker det, och vart tar den vägen?
Och vuxen är man men har inte ens framtiden klar för sej.Inget blir ju som man tänker sej....Så tiden går,och det enda man kan göra är att ta vara på det man har just nu och gilla läget.

Vårstäda,pyssla och byta gardiner ligger på schemat imorgon, handlade och hade huvudvärk gjorde jag idag så det är färdigt. Jag undrar om jag har en vårdepression. Men jag köpte iallafall en illgrön porslinshöna med vita prickar för 1.95 juuro idag och hoppas att den skall värpa viligt i påsk. Brukar annars inte köpa påskpynt,men kände att en uppsluppen 5-centimetershöna i grälla färger kunde vara humörsavgörande i dessa fjädertider.

Praktikanten

Äntligen har vi nått fram till den sista och avslutande praktikperioden! Jag kommer att lära mej ofantligt mycket eftersom jag är på medicinska avdelningen på sjukhuset. Jag har redan lärt mej massor.
Tillexempel hur snabbt en ilsken magsjuka sprider sej nerför en lång sjukhuskorridor. Det tar inte särskilt länge alls faktiskt.
Annars får jag nu faktiskt träna på det mesta, katetrisering, blodprov, injektioner, blodtryck och så vidare. Det är jätteroligt, men väldigt intensivt. Har bara varit ledig en enda dag sedan vi började, och eftersom det går åt ganska mycket energi när man befinner sej på nytt ställe börjar jag bli ganska mör...:)

Läser Anne Franks dagbok, och nu kommer det nåt program om andra världskriget på tv. Vilket sammanträffande, det måste jag se. Hej.

Att baka

Marängtårta med smörkräm & grädde, kladdkaka, något att sätta i de fina muffinsformarna jag köpt på Söta Saker. Krämiga, amerikainspirerade muffins med topping kanske? Hmmm....
På måndag ska jag som sagt börja min praktikperiod på Medicinavdelningen. Hoppas de har stora uniformer för bastanta sköterskor att låna.


Frajdäj

Fredag hela dagen idag, blir körigt.
Hade tenta imorse. Inte påläst. Handlade om näringslära, känns som man kan det där, men jag fick nånsorts babbelfel och kunde inte formulera strukturerade svar över huvudtaget. Så jag kom på ganska många viktiga självklara saker, så självklara att jag glömde skriva dem. Tyyypiskt.- Kunde inte bry mej mindre haha...Sista dagen före praktikperioden odag nämligen så jag skiter högaktningsfullt i det mesta =D



För 11 år sedan lades jag in på BB. På söndag blir vår förstfödda 11 år. Senny blir alltså ÄLVA ÅR fy fasen....Så det gäller att förbereda här hemma nu då. Det önskas marsvin, vi har inte bestämt utgången på den önskningen än. Jag vill minnas hur hett man önskade ett marsvin, och jag kan inte riktigt komma på en orsak till varför nej skulle vara det definitiva svaret.  Hmm, återkommer om den.

Hade tänkt städa lite nu och baka imorgon, men det kommer ju så bra program på eftermiddagarna. Först förlossningskliniken, och bara där känner man orsaken till att 2 barn räcker och man skall vara glad att allt gick vägen.
Sen kommer Kate, Jon och 8 barn som är så löjligt amerikanskt så man bara måste kolla på det och förundras....Pengar som gräs......Håhå. Sedan är det ju firarmix oxo. Men jag blir slut att lyssna på de där programledarna..tyvärr men så är det, vi får se hur det blir idag. Skulle behöva en adrenalinkick men jag vet inte om jag orkar. =)
Ja, nu kaffe iallafall. Stor mugg, svart. Aaaah, fredag.
Köpte en trevlig flaska vin på färjan, den blir nog avlivad i afton. Naaajs =OD På återhörande

På sportlovet

Vilket underbart lyxigt sportlov vi fick!
Min älskade kära mamma och pappa bjöd mej och barnen med till Nådendal badhotell på välbehövlig rekreation..och jag behöver knappast upplysa er om att det var huuur underbart som helst!
Kidzen och jag delade rum, och fast det var en extrabädd fixad och klar blev dubbelsängen knappt halvfull fast alla tre vältrade sig i den- så vi sov alla tre i samma säng- hur gosigt som helst!
Tänk er själva in i detta nu:
Lägga er i mjuuk säng efter ett glas rött i trevliga restaurangen med humppa-orkester (hmmm), sova med älsklingarna i lugn och ro tills klockan är 07.15 (hmmmm) då man vaknar- faktiskt ganska utvilad...eller nervös för att man inte vaknar hemma kanske?...Iallafall, alla är glada att det är morgon (hmmm) skickar mess till mommo & moffa i rummet bredvid som jublande (hmmmm) säger godmorgon, vi sa ju " inte före klockan 8!"
Nåja, hehe, vad är väl härligare än att hasa sej ner till spa-avdelningen vid 8-tiden, känna den ångande varma fuktiga luften slå emot, duscha hett, sitta i bastun- en riktig finnbastu- och hetta upp sej för att sedan ...tja, antingen blöta sej i stora bvassängen, där man kan slinka in på hållplatser med massage-bubblor under simturen om man vill, eller så kan man börja med att simma ut i den varma bassängen och möta 15 graderskylan! IIIH-men sååå skönt!
Annars kunde man ju koka sej i den romerska bubbelbassängen, eller ånga sej i turkiska bastun eller....ja, ni fattar....:) Massage,ansiktsbehandling...blev lite stressigt så jag hann inte gå på manikyr som jag hade tänkt....
Blev ju lite stressigt eftersom man måste hinna äta på alla ställen oxo...

Tack mamma och pappa!

Gänget skålar

Gänget samlat och skålar för framkomst. Minus 22.5 grader kallt var det ute, och bastun hade redan stängt då vi kom fram. Det var jäkligt synd, man hade längtat!!
sunborn

I anslutning till hotellet, som en förlängning lixom, ligger ett lyxfartyg. Visst heter det Sunborn mamma? Lite error just nu men så var det nog. Ombord där finns en del hotellrum men även en thai-restaurang där vi åt middag på tisdagen. Så himla fräscht och gott. Tyckte Felix oxo, som tog kycklingsoppa med curry. Den elakaste currysoppan ever, kan jag säga, han har svidit i näsan än i denna dag. Kan se framför mej hur den thailändska kökspersonalen fnyser när mesiga västerlänningar skall slå på stort och äta amper thaimat...Skämmigt.
Men- vilken stämning och myyysig restaurang!

krona på verket

Maffig takkrona. Nu hade jag glömt att ladda upp restaurang bilderna så dem får ni se senare. Ät-bilder kan man ju aldrig få tillräckligt av. Då om nånsin är man ju till sin fördel, så sant så sant. Gluffa, gluffa.

Sennys sorbet

Senny åt en härligt syrlig sorbet i vintersolen. Varför glass när man just har varit ute och gått i minusgrader så låren stelnat? Jag förstår mej inte på barn...det fanns ju choklad  tillexempel.
(en märklig sak som jag märker nu när jag skriver, det vill bara bli " P " när jag skall skriva "B" och "Y" när jag skall skriva "U". Kan det ha nåt med att göra att jag har vart i Vinland tror ni?)(Pat-håtellet i Nåtental)

frukost

Morgon-frulle.
I den underbara buffèn hittade man kaffe, kakao, te, apelsinjuice, äppeljuice, ljusa semlor, mörka semlor, grova semlor, rostbröd, marmelad, ost, skinka, korv, kalkon, krispig sallad, gurka,tomater, ägg royal som var det krämigaste och godaste...., korvar, löskokta ägg, hårdkokta dito, jaaa, frukt skivor apelsin, blodapelsin, melon....ja, där har ni ett kort utdrag. Frukosten känns nämligen himla viktig, där har man mysfaktor - åh vad underbart!

Felix & frukostbuffèn

Det här var vad Felix tyckte såg ALLRA godast ut på HEEELA den buffèn- why? Sill, melon och det svartaste grövsta torrbrödet i hela Naantali.

låt barnen köra...

Barnen kunde leka om de fick tråkigt. De hade ju varken dator eller play station med sej så ni kan ju tänka er.....

barnen kör

De hade massagefåtöljer oxo som vi försökte mata pengar i redan första kvällen, men jag tror fortfarande att de var ur funktion. När Senny och jag väl fick den ena att funka var det enbart nackkotan som fick sej en ordentlig whiplash.omgång så det var troligen nåt allvarligt problem. Fast jag medger att själva kontrollpanelen som var textad på vinska och dåligt översatt kan ha haft med den dåliga massagen att göra....

Några riktigt bra bilder som faktiskt helt själva skulle kunna utgöra minnesalbumet över denna tripp tog jag som vanligt, varsågoda:

landgång

Här har vi då själva landgången mellan hotellet och Sunborn fartyget. Trevliga ljusslingor hade de oxo.

restaurangen

Just det här blomarrangemanget tittade jag på hela första kvällen. Fin riktigt tusans. Man ser faktiskt lite av dem som var med på resan där i bakgrunden också. Jag vill tycka att jag ser Senny (armen)Felix,min paps bakom blomruskan och min mor, tillsynes förnöt  skrivandes på notan. Jamen det var väl en trevlig bild. Stön.

Tack igen, det var underbart, och alldeles rätt i tiden. Inte enbart med tanke på stress och avkopplingsbehov samt barnens simträningsbehov- utan med väl avvägd tajmning lyckades bjudningen sammanstråla med den högsta viktnoteringen på nära elva år. Då var jag höggravid och hade gått över tiden två veckor med mitt äldsta barn.

Nu slutar jag för ikväll, jag lägger mer möda på detta lite senare. Go afton.


RSS 2.0