Om vardagsmat

All mat är god. Iallafall ätbar. Nästan all mat iallafall.
Sedan vi fick barn- vi har alltså vart föräldrar i 10.5 år- har det dock uppstått vissa maträtter som framkallar lite "tack,men jag är mätt" känsla.
1. Ugnskorv m. potatismos.
2. Köttfärssås & spagutti
3. Kyckling & ris (för det första borde ris förbjudas för människor u. 18)

Hur kommer det sej att de tre rätterna varvas om vartannat tills man mår illa av det? För att barnen äter det utan skrika och för att det går någorlunda fort?
Faktum,nu är det länge sedan både kycklinglår & ugnskorv, men den där köttfärsen vill man inte riktigt slippa undan...Nåja,det är inte hela världen.
Man kan laga ganska mycket av köttfärs, men sås går snabbast.
Och det är vad jag skall göra nu.Laga köttfärs & spagetti.
Och om jag tycker det är vidrigt är det inget i jämförelse med vad Johan tycker.Då han anländer hem kommer han att kyssa mej passionerat och tänka att han minsann skaffat sej en hustru med extraordinär middags-fantasi. Klappar sej på axeln och gratulerar sej själv högaktningsfullt. Nej,just det- inte riktigt! Han kommer att se trött ut och ta 3 spagettisar och lägga en tesked sås ovanpå...

Borde jag laga hälften till biffar och blanda i svampen från igår? Jag är ju riktigt smart ibland! Så gör jag, så bevaras det goda "honey-I`m-hooome-humöret". (Man har uppnått den ålder då man får ta till alla knep eller hur?=)

Förresten, specialmeddelande till mannen med tax, 11.8 kg:
- Vi trodde det var kört för säsongen, det har vart oroväckande stillsamt i ryssjan. Tills igår! Men Johan hälsar att han är glad om han slipper ta taxen i utbyte, däremot undrar jag om du skulle kunna tänka dej att ta en stövare och en springer spaniel?
Den ena kan användas som dammsugare och list-slickare i köket (väldigt praktiskt) och den andra luktar rutten blomvas i munnen men är hemskt söt när hon morrar.


Är du ledig idag?

Måndagar = distansarbetes dagar.
Dvs, skolarbete på eget bevåg vilket skall motsvara 8 timmar i skolan. Jag tycker om det. Lär mej massor då jag sitter och råddar för mej själv.

Matsalsbord?

Japp, så här brukar det se ut. Fast ännu värre- denna bild togs imorse. Då hade jag fortfarande bara en maskin tvätt hängd över stolarna (tvättlinan full!) och bara en tredjedel av papprena utströdda ännu...

När man har dom här distansdagarna känns det lite som att man skall få förmaksflimmer eller nåt. Redan kvällen före då man går till sängs ligger man och skriver en " att göra " lista inne  i huvudet. Och det är inte själva skolarbetet som är problemet- fast man vet att själva arbetet sannolikt är överdimensionerat jämfört med tiden man har på sej att utföra det.
Nej, man skall ligga och sätta ihop ett minutschema där syltkokning, dammsugning, stortvätt och garderobsröjning ingår också. Så nu när tredje maskinen tvätt är igång, har jag skrivit halva första skoluppgiften.
Och så undrar jag sen, varför jag har panikångest-attacker...

Det som kan kännas lite frustrerande och som kan få mej att fräsa lite är när folk frågar
- Jahaaa....är du LEEEDIG idaaag....med lite höjda ögonbryn och menande tonfall. Att man glider igenom livet som lyxhustru.....
- NEJ JAG ÄR INTE LEDIG NEJ!
Det är föri helskotta den här dagen 78 timmars arbete skall vara klart redan när barnen kommer hem från skolan, för då ska jag stå leende i dörren med nybakad äppelkaka och vaniljsås under ena armen, hårdmanglade linnehanddukar under andra och ett långkok stående i stor kastrull, puttrandes & doftandes på härden medan jag gnolande bonar matsalsgolvet och målar golvlister.
De ni. De e måndag på riktigt de!

Inte höst inte höst inte höst.....

fjäril
fjäril

humla

humlans  rumpa

humla

Ros

röd zinnia

Söndag

Idag har det varit höstväder! Vart så sugen att gå ut och plocka svamp, men hann inte så jag skickade en hink med Senny som gick ut med svärmor istället. De hittade både höstisar & gulisar!

Kantareller

potatis i ugn
Lagade potatis i ugn med morötter, dragon, lök och vad det nu blev iblandat...Svampsås och grillad köttslamsa till det- yamzaaa!

Inget bröd hade vi hemma. Förut då jag var hemma med barnen bakade jag faktiskt det mesta brödet själv och det är så mycket godare änköpt bröd. Säkertg nyttigare också. Blandade i lite riven morot och äppel.

Deg

Brön?

rönnbär

I år skall jag komma ihåg att göra rönnbärsgele. Passar bra till viltkött. Fast på någe sätt har jag börjat tycka rådjuren är äckliga. Är det löjligt?
De är så fulla med fästingar och har säkert en massa sjukdomar. Men nog äter jag om det står på bordet förstås.

Mellanslagstangenten är på plats men mycket mer än så är det inte just. Inte precis smidigt att skriva när man måste bulta ner den för att få det lilla mellanrummet mellan orden. Måste lämna in för reparation. Men det är ju den lilla haken att jag behöver den 12 timmar imorgon för mitt distansstuderande, och jag kommer antagligen att skrika rakt ut redan efter en timme. Det här är för jäkligt. Orkar ju knappt skriva ett inlägg.
Jag får väl göra vad jag kan, sitta uppe på nätterna  sen när jag fått den hel och skriva ifatt...Man FÅR inte komma efter i den här skolan, sen hinner man aldrig ikapp mer...Suck.

Annars har tvättmaskinen gått varm, lite skjutsande av barn till kompisar och sånt vanligt grejande,

fönsterredskap

Fönsterputsarbunken var fram en stund idag igen,men inte mer än så. Det är nåt som tar emot med det projektet...

måne

Och fin måne var det. Nu blir jag snart hysterisk på datorn. Bäst att sluta innan jag slår sönder den totalt...


Lördag

07.40 ( i runda slängar) Vaknade av nån sinnes-skadad anledning. Då jag kom ner såg jag vad klockan var och skyndade mej upp i säng igen

09.30 Steg upp,åt rostbröd med honung och drack kaffe i nån timme. Stirrade apatiskt ut genom fönstret och försökte komma på när jag tvättat dem senast. Tror det var dimma. Städade köket. Torkade bordet. Klädde på mej.

13.00 Lunch. Tittar på klockan ganska ofta,ska snart på jobb. Städar bort efter lunchen. Torkar bordet.

14.10 Borstar håret. Säger hej då. Åker på jobb. Där dukar jag av och på borden några gånger samt torkar dem nogsamt. Spritar händerna tills det svider i ögonen. Bra kväll på jobbet, jobbar med Gladys Viola.

19.45 Kommer hem. Felix har krafsat bort mellanslagstangenten på min dator. Inte så lätt att veta hur den skall sättas tillbaks.Tvättar fötterna & armhålorna. Ska till svärmor och äta kräftor så det är väl ingen ide att duscha precis.

23.30 Kommer hem igen. Det var gott med kräftor. Fast det blev så råddigt att jag hjälpte henne att duka undan och torka bordet före vi gick hem iallafall.Funderar på att sätta på datorn men vet ej om man kan få stöt när en tangent är borta på det där viset. Sitter uppe en stund och begrundar det. Bestämmer att jag nog aldrig mer skall låta mina barn spela Sims på min dator.

Ny grundlag

Det borde va lag på att man inte ska få va på dåligt humör på fredagar. Så varför är jag det då?
Väntar nu att mannen skall komma hem och vara mild & god, trösta mej med smickrande ord och vara len i munnen.
Gärna tycka synd om mej fast jag inte riktigt har klart för mej varför.

Senny har vart iväg en sväng med vår vän Jenny till stallet och hälsat på deras foderhäst Marit (som syntes på bilderna från grisfesten härom helgen). Hon fick dessutom provrida och det var väl för snällt! Inga snåla byss-bor här inte!
Hennes son William stannade hemma med mej och Felix under tiden, så de hjälpte mej att äta lite Viviannes havrerutor.
Schysst! Vissa ställer upp i alla väder! =)

Är bjudna till Camilla & Mattias våra goda vänner på kräftskiva ikväll, men merparten i detta hushåll verkar vara av den mer avslagna sorten denna freda.
Så vi får se. Kanske vi åker över på en öl senare. Ska ju på jobb imorrn jag så. Kul kul....
Visst är jag uppåt? Ska morska upp mej nu och sluta gnälla. Gå och pudra näsan så jag är vacker när älsklingen kommer hem (med broiler...).

Hemma...

.. i trygghet bland bokplast och tandborstning.
Mannen har anlänt från Yttre Skären ( Föglö) efter ett gott dagsverke. Det var ju synd att han inte tog med sej lite av Viviannes Havrerutor åt min pappa. Han skulle säkert ha förbarmat sej över dem, vilket skulle ha vart mycket bättre än att jag nu kommer att få ett styvt jobb med att äta upp alla själv. ( skulle jag vart nåt till husfru skulle jag väl varit uppe arla imorse och packat matskrin liksom Stormskärs Maja )
Men tror jag skall se till att en del av bakverken kommer med Johan till stan & trygg uppätning hos mor och far imorgon. De blev på efterkälken imorse.

Föräldramötet lämnade jag efter halvlek, då det hotande mullret från kaffekärrans hjullager nådde mina öron. Kändes ändå lite bittert att komma hem klockan åtta- hela dagen & hela kvällen var gådd. Och vilken underbar kväll sen. Somrig, och inte såg jag mycket av den inte. ( visst är man lite snål nu på de sista sommarvarma strålarna?)

Imorgon skulle det enligt dagstidningen bli riktigt varmt, vi skall hoppas att det går att sitta ute denna fredagskväll och njuta av kanske sista sommarvärmen. Och vi hoppas även att det finns större tillgång på vin än föriga fredan.
Annat vi hoppas på är att det som känns som annalkande migrän inte bryter ut, men lite hoppas vi också att något  oväntat inträffar så att läraren inte kan hålla de sista lektionerna imorrn utan vi får sluta redan klockan 12.

Felix snörvlar tjock-snor där uppe hör jag. Med lite otur skulle han mycket väl kunna  ha feber redan imorgonbitti, men vi hoppas han kan hålla sej till 13.45 fredag eftermiddag då han landar i hemmets trygga famn för helgen.
Gud vad trött jag är, märker att det börjar sega. Så jag bjuder eder alla en God Afton, nu drar jag mej tillbaks.

Högaktningsfullt / J

Denna afton

Skall svepa ihop lite middagsmat här, skall iväg på föräldramöte ikväll. Klockslaget för det var 18.30 - 21.00.
WHAT!?!?
Vad skall vi göra så länge kan en stressad undra? Borde inte vi föräldrar få vara hemma nån enstaka vaken timme med våra barn iallafall? De har väl läxor som skall göras,och böcker som skall plastas?
Och så har vi ju själva mor i hus, som absolut har skolarbete att i timmatal engagera sej i!

Pappan i hus ( Svarta Måsbenet ) är med morfadern ( Hövding O Du Stora Skorstens Klättrare ) på Föglö (jobbar) och väntas inte dyka upp i tid för att underlätta själva kvällsarbetet. Barnen får klara sej själva en stund, det ska väl gå bra, men inte att jag blir till 21.00. HAHA, neeeej neeej.....Då ska faktiskt våra barn ligga i säng- och det tror jag inte sker om de är ensamma hemma!
Nu på med kastrullerna och ropa in Lilla Skjutande Monstret att han kommer och tvättar upp sej.
Storasyster Bry Sej Bara Om Hästar skall minsann få hjälpa stam-modern med dukningen.

Ugh, Ugh vi Hörs

God Morgon

Kolla att till och med jag hinner in på datorn före skolan...I dagens läge måste man in och kolla skolgrejer före man kan dra iväg,knasigt va? Känns som det var lättare förr....Fast det är bra så länge tekniken funkar...
Felix har åkt iväg redan, Senny börjar 9.45 så hon åker i samma veva som mej sen...
Nu måste jag gå och klä på mej, steg upp 10 över 7 men har tagit det lugnt och hjälpt barnen först.
Ingen sovmorgon bara för att man börjar lite senare precis...

Ha en bra dag i höstrusket där ute! / Jolanda

Fett-ångest...

Ja det är till natten dagens snedsteg väcker ångest....
Kvällens gastkramande ångest är den välbekanta fett-ångesten som kommer sej av våldsamt & hejdlöst frosseri. Som inte enbart pågått några stackars kvällstimmar just idag,om de var nån som trodde det.
Neheheeeej då...det har pågått länge det.
Att man inte tar sej i akt direkt när man märker att man överdrivit äterierna, det fattar inte jag.
Och nu är magfluffet nåt så våldsamt att jag inte kan tänka på något annat. Bred över ryggen som en gammal elefant-matriark. Skulle jag vara indian sku mitt stamnamn vara Stora Molnet för min fluffiga mages skull.
Eller Stora Gapet kanske,när jag tänker närmare efter. Stora Vilda Gapet.
När man egentligen inte skulle teckas åka och handla,för alla tycker att det minsann ser ut som man har fått nog. Och absolut inte tillsammans  med mannen( han smala med måsbenen ni vet) för då tänker alla
- Jaaa...man ser vem som äter upp maten i DET huset iallafall....

Ja, min bror fyller år nästa vecka. Tänkt att det är läääänge tills jag kan börja banta....Har ju lixom tyckt det vart ett bra arrangemang- skjuta upp  problemen är ju det bästa en människa med ångest kan göra!
Och inte för att jag vet om han tänker baka- men han har väl en mamma som gör sånt. Och en flickvän för den delen, som jag erfor förra veckan då HON fyllde år och i det närmaste handgripligen TVINGADE i mej tårtor. Fast jag sa "neeej,neeej "...
Så det kändes nästan lite skönt att det är föräldramöte klass två den kvällen min bror har den äran att gratuleras.
Blir att utbyta present & kramar i dörren för att sedan ta till flykten före Stora Gapet är framme igen.

GI. Utan socker. Japp,nötter och frön. Picka som en gammal höna tills näbben växer ut, det är vad som stundar nu.
Skall leta upp mina papper från den tiden då jag vägde hälften mindre av det jag nu ätit upp mej i kilogram  igen.

De där affärsmännen som äger träningslokaler. De gnuggar händerna så det frasar när de ser människor som mej, och det säger " ding-ding" inne i deras huvud då de räknar dollartecken istället för lamm som oss andra på kvällarna i sängen.
De sponsrar säkert ställen som Julius Cafè och Koti-Pizza och andra djävuls-hålor. Glider förbi titt som tätt för att kolla marknaden. Och tar betalt sen när vi kommer till deras lokaler för att göra oss av med det vi just betalat dyrt för att knåda i oss....
Har inte råd ju, att fara till nå träningslokaler. Dessutom- visa sej där...NOT!  :O
 Men jogga är gratis. Ensam i skogen där ingen skrattar när det skumpar om stor-magan.
 Nu när jag slutat rida kan jag ju ha ridkängorna att springa med. Stålhätta vetni, bra motstånd det....

spindlar

Min krasse såg så hängig ut. Behövde inte komma sådär alldeles jättenära för att skönja orsaken.

Larver

Jag älskar fjärilar, men själva föregångarna skulle kunna få bo tillsammans med rådjuren på annan ort. Iallafall, jag började rensa lite. Mitt i allt fick jag syn på ett blad- ett stort ett - som var ihoprullat på ett vad som får anses vara ett högst misstänkt vis.
Smög mej dit med handen och blottade innehållet...

Spindel

Spindel

Spindel

Illgrön spindel med giftigt randiga ben minsann! Med en sprickfärdig rumpa i storlek med ett fullvuxet krusbär! Ja det var ju trevligt att jag nästan hällde ut den på min handled....Vacker men inte gullig för det.

Igår nångång när jag hade ytterdörren öppen och skakade mattor hördes ett hysteriskt surrande ovanför mitt huvud.
Jag förstår att hysterin var befogad. Big Mama Spider var och "storhandlade"

Jättehungrig

Hem å äta!

Synd för mej att kameran sällan väljer att zooma på det jag hade tänkt att den skulle zooma.
Spindlar är grymma rovdjur, tur att dom är så små. Skulle INTE vilja sluta mina dagar genom ett så hysteriskt surrande, inrullad i nåns klibbiga rumptråd och sedan ursugen.

Party-Pics

Åtta-Års-Kalaset avlöpte väl.
Kladdkakan var utmärkt,inget felräknande av kakao hade förekommit. Bah,som om jag nånsin skulle...

Tårtan Tårta

Marängtårta

Kladdkaka med lavendel  Grädde  Vivianna & Grottor  Runt bordet

Blåsa ut ljus

Haha, han hade så bråttom att blåsa så jag tog kort i farten...hmmm....Ser inte alla ljusutblåsarkort från barndomen ut sådär?

Mossis Aron

Mosters gulligull Aron. Vet inte om jag sa det Andrea,men nästa år önskar jag hönor i födsledaxpresent...

Dinosauriepresent

Dinosauriepresent från moms & mofs.

Fotboll Fotboll från kusin Aron. Här inrullad tillsammans med Arons smulor under bordet.

Bamse

Cool jacka 

Cool jacka av Moster A

                                                       Blokus

                                                   Familjens favvospel Blokus.

Felix

Maskingevär av morbror Carl-Adam...som nu kan betrakta sej som en mobbi av  väldigt hög rang.

Själv kan jag upplysa om, att alla som köper presenter som låter tutande,visslande,skjutande eller på andra sätt hårresande hamnar otvivelaktigt på listan " Presenter Att Köpa när mina syskon får egna barn "
Bara så ni vet. :D

Tack för alla fina,fina presenter, man får ju nästan skämmas när ens barn får så fina grejer!
Och F var, och är fortfarande, sååå nöjd med sin födelseda!
Han kom ner flera gånger före han somna och sa att det var den bästa födelsedagen och ett roligt kalas! Idag igen har han sagt det flera gånger!
Man får vara nöjd att ens barn är tacksamma över  trevliga stunder & underbara presenter och inte tar allt för givet!

Sen kan man undra vem fan som bakade sådär våldsamt till kalaset. Vem skall nu äta upp alla rester?
Funderade imorse om jag skulle packa med mej lunch-låda i form av tårta och kladdkaka, men insåg att det inte skulle se så hälsosamt ut. Man går ju Vård lixom.
Gjorde dock kylskåpet rättvisa till kvällsfikat för en stund sen...

Mamma,vill du att jag gör iordning lunchpaket åt dej tills imorgon? Johan kan sätt in det på butiken åt dej.

Nämen..

...alltså jag måste ju laga en ny kladdkaka för holi! Jag ser ju långa vägar att den är fattigmanschokladig! Fanken,som att jag inte skulle ha annat att göra...Men så är det,pratade i telefon samtidigt så jag kan ju skylla på det...
Ska laga marängtårta med blåbär och jordgubbstårta oxå,glöm inte det!

Dammsuga först nu barra.....Puh,har alla det såhär när de ska ha hem folk?

Bakerier

Hallongrottor på G

Hallongrottor på G

Hallongrottor som blev blåbärsgrottor

Som blev blåbärsgrottor......

Kladdkaka på G

Kladdkaka dubbelsats. Undras om jag kom ihåg att dubblera själva kakaon...nu ser den lite blek ut när jag ser den på bild....

Det mesta är under kontroll som ni ser. Utom kakaon då, men det visar sej väl sen då.....

Nu till städerierna....

FELIX 8 ÅR!!!

♥ Idag är det alltså 8 år sen den lyckliga dagen vi fick vår minsting Felix ♥

GRATTIS ÄLSKLING!

Felix 8 år

Felix 8 år

Vad är det?

Det va kul!

Duktig!

Blir jag ensam me tårtorna?

Å det bestämdaste måste jag bara hävda att Felix inte uppvisar andra symptom än sin eviga,eviga astma-krupp-hosta!
Vilket absolut inte är nåt att skoja om,tvärtom,den är skitobehaglig!
Men han uppvisar inga andra symptom varken förkylningssnuva eller feber.
Bara så ni vet. Ibland blir han inte ens förkyld efteråt,utan det är bara den där as-hostan som utvecklas i sina diverse stadier.
Vill härmed försäkra mej om att jag inte står allena i världen med den listan jag just räknade upp....

Dessutom hostar han sällan på kvällarna,det är nätter,morgnar & tidiga dagar som är värst. Men han blir nog hemma från plugg imorron (jag me då...suck) eftersom han inte kan anstränga sej så värst.
Den som undrar får slå en pling- kom ihåg att vi har hem-telefon igen nu! =D
Ringer väldigt sällan på den jämfört med mobben...

För den som undrar

för den som undrar om det är värt att komma på 8-års kalas imorrn, kan jag avslöja vad det blir bakat.Åtminstone ett urval vad som finns på önskelistan.

1. Viviannes havrerutor. En klassiker i kalas-sammanhang. Ett underbart recept som härstammar från en Allers-tidning årgång 1986. Min mor har bakat denna många gånger och så även jag. Den är en klar listetta. Enbart att receptet börjar med " rör ihop socker och smält smör..." är en stor fördel jämfört med alla recept som börjar med " vispa ägg och socker vitt & pösigt..." .Klart mycket enklare att bara röra ihop. Sånt gillar vi.

2. Marängtårta med vaniljvisp & bär (kan bli blåbär,kan bli röda el.svart vinbär...)(eller blir det för snörpigt med vinbär?)

3. Tårta m. jordgubbar & grädde

4. Kladdkaka. Förstås.

5. Hallongrottor. Oxå en klassiker. Hoppas dom blir sådär underbara,lite sega.....

6. Chokladbollar.

Detta är en liten förslagslista, Viviannes havrerutor är redan klara så det blir 100 % säkert.( annars förbehåller jag mej rätten att reservera mej för eventuella bortfall pga tidsbrist)
Skulle ha velat laga den goda Paulinas äppelkaka, men det behövdes 4 äppel. Efter en hastig rekognocering insåg jag att det dåliga äppelåret är sämre än vad jag väntat & insett. 4 äppel kommer att bli en omöjlighet att skörda i denna äppellund.
Att jämföra med tidigare år då jag efter att ha lagat det alldeles genomklara moset av skalade illgröna äppel, ett lite mustigare och grövre mos av oskalade, äppelsaft, kakor samt fryst in klyftor färdiga att använda under vintern dessutom bar iväg stora papperskassar för bortskänkning, eftersom jag inte tycker Guds gåvor skall förfaras...då är ju detta en chock i milda ordalag.
Vägrar laga Paulinas äppelkaka med köpeäppel. Det skulle betraktas i det närmaste som skamligt.En skymf mot tant Paulina.
(Tant Paulina var alltså gift med min mommo Marthas bror Arne, och jag är ( och min mor före mej) i princip uppväxt på denna kaka, och ämnar låta mina barn oxå äta den så de kan föra den vidare i släktleden.
Med fortsättning nästa år då alltså.)

Så nu efter att  Menyn presenterats,om det är Nån som inte betraktar sej som inbjuden av naturliga skäl i form av Nära Släktskap eller Andra Nära Relationer, men känner att de kanske kommer att ha vägarna förbi här imorgon i kalastider, Ni kan ju vara så vänliga att anmäla Er på förhand så jag på ett tiotal när, vet hur många som eventuellt kommer att dyka upp. (bara så att jag inte knaprar i mej alla kanter & sånt i tron att de kommer att vara oanvändbara)

Japp, det om det. Bäst att fortskrida.

Hoooniing...

Johan köpte denna goa blomsterhoning till mej av Mia Södelund. Om någon vill kontakta henne nås hon lättast på mo-BI-len. Ehehe...

                                          Blomsterhooning

Kattens glas

Jag sa faktiskt att det var mitt vattenglas,men han hörde fel och tyckte att jag sa kattens glas

elvis

Dricka


24 augusti 2009

Igår vid middagen sa Felix mitt i allt
- Jag vill blåsa i den där som man ser om jag håller på blir sjuk.
Han brukar ju få väldigt stora problem med luftrören vid förkylning,och vi är väl fortfarande skärrade sen julen 2007 då han inte fick luft överhuvudtaget och vi satt på akuten hela julaftons-eftermiddagen.
Jag hörde då jag gick och lade mej att det var nåt på gång, och egentligen med facit i hand skulle jag kunnat ge honom  medicin då. Men det gjorde jag inte eftersom jag vet att jag överreagerar ganska ofta.
Men imorse när stackarn vaknade var det ju jätte-krassligt i halsen, så han är hemma från plugget idag.
Livrädd för hans skull vad gäller den här svininfluensan eftersom den verkar gå raka spåret ner i bröstet på folk,och det är det han är så känslig för.

Nåja,idag har jag som tur är distansstudier så jag är ju hemma iallafall. Men antar att det blir till att vara hemma imorron också. Det är det som är det värsta, att först vara hemma med sjuka barn, blir man sjuk själv sen brukar man tvinga sej själv att göra det man ska ändå. Men man skall faktiskt vara hemma om man är sjuk för andras skull, fast jag avskyr att vara hemma från jobb och skola. Hoppas jag håller mej frisk.

Skall baka och plugga idag. Undras om jag kan koncentrera mej när sonen ligger här i soffan med väsande andning.
Stackarn,alltid blir han sjuk när det är nåt kul på gång. Är det inte till jul så är det till födelsedagen.
Nå,det kanske går över fort,ibland tar det bara ett dygn. Fast den här gången verkar det bli ganska ordentligt så vi får väl se....
Åh,nu måste jag köra igång här. Har suttit i soffan och gosat en bra stund nu.

Förresten.....

...allt detta skall ske mellan mattider och skutsningar av barn, inslagningar av paket....Ja,jag kommer att få stressmaga idag!

Att göra

Igår hade jag inte ens igång datorn! PÅ HELA DAGEN! Och idag skulle jag verkligen inte hinna heller men jag bara måste beklaga mej lite...eller inte beklaga,men visa hur det kan vara i dedn här familjen ibland....

Sätt på den här först...



1. Städa Sennys rum. jag skojar inte när jag säger att golvet inte har sett dagens ljus på hela sommaren.Tog ett foto av det, men hon började galltjuta och sa att hon skulle slå ihjäl mej (?) om jag satt in fotot på bloggen. (Felix skrattade våldsamt åt hennes utbrott,tystnade doch anmärkningsvärt fort när jag skoningslöst lät kameralinsen svepa över hans golv som inte heller syns!) Jag inser ju betydelsen av att jag finns kvar i detta hem några år till, så jag bara beskriver den vidriga röran verbalt.

Jag får allergi attacker när jag börjar röra i högarna där inne. Jag hade gett mej tusan på att hon skulle städa där själv,men det har inte skett. Så nu gör jag det, och det hon har fått erfara är att jag städar tillsammans med svarta säckar och stora lådor.
Även har orsaken till hennes totala strumpbrist uppdagats. Och övriga kläder oxå,hon har nog kläder,men jag förstår att hon aldrig haft rena eller framförallt- hittade kläder! Det kommer att ta sina modiga timmar att få det rummet beboeligt.

2. Idag skall gräset klippas.
3. Har flera maskiner tvätt att passa på mellan nysattackerna i S rum.
4. Borde börja med skolarbete idag som enligt läraren skall ta 8 timmar. Eftersom min son fyller en aktningsvärd ålder av 8 år på tisdag hade jag tänkt baka omorgon.

Tänk på vilodagen så att du helgar den.

Knas-Fredag

Våra fredagar är en väldigt inrutad historia.
Fredags-mys = Grillad kyckling + pommes.Lite läsk åt kidsen,vin åt mams & paps,tända ljus, Elvis P i steron.
 Ja i många år har det vart exakt,exakt så. Och före ens jag och Johan hunnit duka av middagsbordet ska barnen komma ner och fråga (alternativt kan man höra att de samstämmigt ropar - på tre -där uppifrån) :
- FÅR VI GOOOODIS?
Och så ska de få en jättebytta med godis så det är tyst en stund så vi hinner säga HEJ! till varandra första gången den veckan. Så är det på fredagar,och är det inte så...så vet man inte vad det är för dag helt enkelt!

Och idag,som ni själva sett- en Dagens Höjdare som inte är Elvis för det första. Till middag lagade jag PAJ, som visserligen både var väldigt,väldigt god och lagad på kyckling...men vi hade ju slut på vinet!
Jo, vi försökte med E.P i stereon...men är det faktiskt freda nurå? Känns lite konstigt...

En gång för mycket länge sedan kom Johan hem med fredagsmiddag i form av nåt så fullkomligt vansinnigt som bruna bönor & fläsk.
Det ÄR gott,verkligen,men reaktionen här hemma gjorde att vi aldrig förr eller senare har prövat nåt annat än ordentlig fredagsmat. Eventuellt har vi haft lövbiff och pommes nångång,eller grillat revbensspjäll...men annars är det kyckling.
Den gången med de bruna bönorna bölade ungarna sej igenom middagen, och den goda fredagsstämningen ville inte riktigt infinna sej på hela kvällen.
Så det får fortsätta som det alltid gjort.Tills idag.

Inget böl,det blev jätte-gott! Lagade paj på kycklingfilè & lite baconsås som jag hade kvar från igår,broccoli och tomatskivor + den goa kastelholms-osten som är vår nya favoritost! Prova den hörrni!
Men det var nära att kvällen slutade i böl iallafall när jag insåg att det inte skulle komma att bli nåt fredags-vin...Det finns inget så böligt som mammor utan fredagsvin.

Fredagsmys

Fredagsmys

I hemlighet tycker jag nog faktiskt att det var riktigt skönt att slippa den torra broilern och de gudsförgätna pomfrittarna,alla andra verkade ju också tycka de va gott så kanske vi har brutit en trend ikväll...  =)



Fredagsöl

Okej då,det här ölet är faktiskt riktigt gott,och nog dög det till fredags-öl oxå....Liten tröst i fredags-misären....

För er som inte vart hem till oss,eller inte varit hit sen vi slafsade upp nya tapeter,tog jag en bild för översiktens skull härifrån soffhörnet. Sådär ser det ut då man tittar till matsalen från soffhörnet. I högra hörnet är det ett hörn-fönster,och till vänster bakom spisen går man till köket. Så vet ni det.

Matsal

Ser inte så mysigt & ombonat ut kanske,har inte inrett klart precis! Dessutom hänger mattorna ute i blåsten sen dagens dammsugning, och inga ljus i ljuskronan ovanför bordet såhär i sommarkvällens ljus.

Men vänta bara när jag vinner på lotto.Då ska jag inreda!!!

Nu orkar inte jag sitta här längre,magen är som en buggla rakt ut,räcks knappt till tangentbordet. Skall gå upp och kasta mej i tv-soffan,tror Johan får greja lite med mitt hår så jag somnar!
( han kom nyss hem med en ål, som just nu ligger i vattenfylld diskho och simmar i godan ro! Fast den har ju inget huvve men vaddå...vad ska man med sånt till...)
Japp,nu soffan..../ Jolanda

Måste väl ut och hämta mattorna förstås...

Få igång Fredagspulsen!

Fredagshöjdaren kommer att slå alla med hä pnad då den inte är en Elvislåt!
Detta är en annan stjärna som gick ur tiden alltför tidigt! Det verkar vara de stora stjärnonrnas ledmärke- dö för ung så minns världen mej för alltid!



God afton

Har vart och hjälpt Yvonne fixa sej en blogg så vi kan hålla reda på henne nu när hon flyttar iväg!
Har lagt in henne där nere under mina länkar så har ni bara att susa vidare dit om ni vill!
Hon e för go alltså,fick en hink med gula kantareller och en bautapåse vindruvor från hennes växthus!Gulligull...

Om jag bara hade ett växthus...

Åh,nu kommer den gamla tjocka frassin och trampar på tangentbordet...Han vill ha sin gonattmat,och tycker jag skall gå och borsta tänderna så blir vi sovklara samtidigt. Så att han kan ligga och dåna ovanpå nån av oss och gräva in sina långa sylvassa klor i oss av njutning.
Den njutningen är inte precis delad njutning.
Jag måste verkligen sova nu,klarar knappt av att stiga upp på morgnarna- ingen morgonmänniska precis! Eller jo,bara man kommer upp är det ju underbart om man är ledig,men det är sååå svårt.....
Natti,natti / Jolanda

Märk Hur Vår Skugga

Älskar denna! Tyckte den var skitläskig när jag va liten....Definitionen på Svårmod.


Segt igår

Gick ej att kommentera igår,och det var ju tur att det verkar ha gällt de flesta!Provade flera gånger,men det segade våldsamt!
Skulle bara som hastigast berätta att lilla Benjamin S i källartrappen är räddad av Manliga Modiga Mannen.
Kändes lite patetiskt när han tog den med ett hushållspapper och ojjade sej och sa
- Staaackkkaaaarn....Den var nämligen inte alls 20 cm,illgrön med röda ögon utan helt harmlöst brun,med spinkiga ben (lite äckliga dock,påminner om magra kycklinglår.Guäg.) och den fick studsa vidare ut i natmmörkret och buskarna.
Så slutade den sagan lyckligt och väl, men jag känner mej som sagt lite barnslig såhär i efterhand...

Nyss hemkommen från plugg,en balja kaffe i antågande,sen lite uppackning av barnens resväskor.
Rätt mycket skoltjosan att dona med,men jag skall till Yvonne en sväng efter middan oxå!Hon lämnar oss imorgon för att studera detta läsår i Ekenäs. Saknar henne förstås,hon är den man allra lättast får att explodera i skratt plus att hon är bra att ha på många andra sätt också.. Hon har ett jädra humör,och är det nåt man inte vågar göra själv eller skäms för-då fixar hon det! Plus att hon är snäll förstås. Mot dem hon inte är arg på!=)
Hur ska hon klara sej utan oss,och vi utan henne? Tur att det finns internet hörrni!
Ut i solen me kaffebyttan 10 minuter,sedan allvar igen.Höres / J

Urf...

...känner mej lite lätt illamående.
Fanns tre olika tårtor,dumlemuffins + ballerinakakor,rischokladkakor och nå andra kakor.
Man vill ju inte vara oartig,så det var ju bara att bita i det sura äpplet och pina i sej lite av allt...

Äntligen är barnen hemma,de har haft det underbart på Skansen.
Fast de trodde först att mommo & moffa blivit sinnesrubbade som väckte dem 20 över 6 på mårrån och sa att de måste stiga upp om de skulle hinna vara på Lilla Holmen hela dagen! Haha!

Sen lurade jag dessutom Senny,som redan då vi kom dit började nojsa om sin Betty Boop väska som hon önskat,att jag MÅSTE köpa den imorrn! På vägen hem frågade hon om jag hade nån snygg väska att låna.
- Tjaaa...jo,jag har en gammal som du kan ta..
- Vilken färg har den? Är det en ryggväska?
- Nää,de e en svart & röd...Du får kolla i farstun när vi kommer hem....=D

Lycklig blev hon! Det är roligt med lyckliga barn-fast det är ju inte precis gratis!Svindyr-hon får ha den nästa år oxå!( sa jag inte det ifjol också,när jag köpte den dyra High Scool Musical väskan som var så pop då?)
Felix har längtat så mycket efter Elvis så han började gråta då vi kom hem och kattskrället var ute.
Johan är till vår förskräckelse och kollar ål-ryssjan.
Själv har jag tömt kompost-hinken som inhyste en fantastisk population av bananflugor och funderar nu på hur jag skall orka duscha. Men jag måste. Fick dessutom erfara idag att det inte finns mycket som är så generande som att träna på benlindning med andra elever då man inte orkat raka benen på ett tag.
Tyst i källartrappan just nu,.
Sade mycket bestämt åt min man ,att kan han fånga ål är det nog inte så jäla svårt att rädda livet på en stackars syrsa heller.  / J

Kalas-dags!

TUR att vi får hem våra barn idag så att det blir nån ordning på materierna här i hus!
Lagade sk ungkarls-macka till middag. Brödskivor stekta i smör,lite ost ovanpå dem,tomatskivor stekta i smör ovanpå det,skinka & ägg stekta i smör ovanpå allt det andra. Gör ungkarlar faktiskt så? (egentligen ska man ju dricka öl till förstås,men med en lever som hoppar glädjeskutt över avslutat semesterfirande kände jag att vatten fick vara dagens alternativ)
Jag hinner alltid bli nåt alldeles fantastiskt hungrig före jag är hemma från skolan- man är ju van med fikapauser och godsaker eller smöggisar till kaffet! Men nu är det inga sötebrödsdagar....
Så till en början bökade jag i mej de där "ungkarlsmackorna" utan att tugga-flottigt è gott när man är svulten-men nu har jag en jätte-flottklump i min mage.....

Så ska vi på kalas dessutom!  (vill med visst obehag minnas att någon pratade om bantningsbörjan redan i måndags,vilket uppenbarligen har misslyckats fatalt...)
Min kära lille-bror har en gullig flickvän som heter  Caroline,och den unga damen har hedrat oss genom en inbjudan till hennes 20-årskalas idag. GRATTIS CARROLAJJNA!   Vi kommer just!
(är det inte bättre då,att börja bantningen nästa måndag,det verkar ju ändå vara kört den här veckan?)
(eller förresten,nästa vecka fyller ju min lillebror år ju!)

På tal om min lillebror, så har jag en liten anekdot som jag skulle dela med mej av.
Jag var ganska gammal när han föddes,jag är 9 år äldre än honom. Naturligtvis betraktas ju en så klok syster-främst av sej själv- som den naturliga läromästaren i livets hårda skola.
Så oxo vad gällde lillebrors tal.Alltså prata,tala,ni vet.

Han hade uppenbara problem när det kom till att säga ordet "syrsa". Som jag jobbade.
- Säg"syrsa"
-....sjyysja....
- Nejnej,"SYYYRSA" heter det
- SJYYSJA sa den lille stackarn
- NÅ,säg "SYRR"
- "SYR"      Så långt,allt väl.
- Säg "SA"
- "SA"
-Och så sätter du ihop det till " SYR-SA"
- "SJYY- SJA"

Och längre än så kom vi aldrig vad gällde uttalet av det. Kan mycket väl vara så att han fortfarande säger "SJYYSJA".
Återkommer senare med bekräftan el. dementering,skall försöka lura honom ikväll...

Det verkar ha gått förbannelse i syrsor för min del.
För nåt år sen på jobbet var jag in till en tant som hade ringt på hjälp,och till saken hör att hon har lite talsvårigheter.
Hon pekade på TV:n som stod längs med väggen.
-Ta bort djuret,viskade hon.
Ja,hon hade en porslinsuggla stod ovanpå TV:n,så jag frågade vart hon skulle ha den då.
- HAHA,nej DET djuret,skrattade hon och pekade på den kanten av TV:n som jag måste böja mej runt för att se.
Och stod öga mot öga med...just det,nåt av det fasligaste i syrs-väg en människa skulle kunna tänka sej.
Har ni sett de illgröna leksaks-syrsorna 20 cm långa & med illröda ögon?
En sån var det,jag svär vid gudfader,de finns tydligen på riktigt!
Tanten fick ju den bra nog roligaste dagen på länge,men själv utvecklade jag en manisk fobi för allt som har med syrsor att göra.

Häromkvällen fick jag höra det väldigt karakteristiska gnylandet av en syrsa. Från källartrappan.INOMHUS alltså.
Visslade oskyldigt runt här o hoppades att husse skulle höra det och släppa ut den.
Till min fasa,både i den ena och andra bemärkelsen,var det Senny & Felix som hörde gnisslandet.
( Felix)- SENNY,det är nånting som låter i källartrappan!
( Senny) - Det är...det är...EN SJYYSJA! utropet var mycket lyckligt,men jag bara kände mej sååå trött när jag insåg att det bara är att fortsätta arbetet med att lära folk uttala det ordet. Det var fasa nummer ett.
Fasa nummer två var att de naturligtvis öppnade dörren så mycket det bara gick,och det är bara dagens lycka att jag hann smälla fast den förrns monstret kom ut!

Jag hör fanskapet spela fiol där i mörkret hela kvällarna,och har dåligt samvete för det! Stackarn hittar ju inte ut!
Tyckte det började låta matt & svagt igår,så lilla Benjamin lär väl få sitta där och gnöla till döddagar.Ska gå och lägga mej före mörkrets inbrott ikväll,så vet jag inte om han tystnat för gott och bara är att blundande bära ut i all stillhet...eller om jag fortfarande inte kan dammsuga (dammsugarn hänger på väggen i källartrappan...börjar bli dammit här)

Ja,det om det. Nu iväg och käka mumsmums och se om lillebror försäger sej om Sjysjorna. =D Kramz /J

P.S IIh,hörde första lilla gnisslet från trappan nu. Så slapp vi dammsugarn idag med då.....


Kissor

Jag älskar kissor,har alltid vart en kattmänniska & kommer så förbli.
Några orsaker ser man här...


 

Love Hurts

En av mina favoritlåtar-och jag är knappast ensam om det! =)
Vi är nog många som hasat runt på dansgolv med armarna lindade runt nån stilig man till denna...eller bölat ut vår hjärtesorg i en slaskig näsduk..
Förresten-jag gillar Nazareth över lag de har mååånga hyvens låtar!



Om någon har grötflingor att donera.....

Efter en skoldag fyll med fasor i form av INGET KAFFE, (vilket resulterade i en vansinnesfärd till ESSO & köpa en bytta surrogat med mjölk) KORT MATRAST,(vilket ioförsej kvittade-spagetti & köttfärssås är väl  alla mödrars mardröm) .

Rödsprängda ögon

Dessutom håller jag tydligen på blir förkyld på riktigt. Svid-snor i näsan & riktigt röda sjuka ögon. Min man tycker jag ser sliten ut. Puss,puss.....

..ja,listan på denna fantastiska dag kan göras längre än vad jag avser att uppta andras tid med....Iallafall,efter den skoldagen begov vi oss ner till centrum. In till KappAhl & kolla barnkläder. Kunde hålla mej från shopping,tillome jag inser att mina barn har vuxit så mycket denna sommar att jag inte har nån koll på deras storlekar. Det får vänta.

Iväg till bokhandeln. Wohoo....eller nåt...Vågade inte ens kolla totala summan på den inhandlingen. Jag är bara glad att jag råkade få se prislappen på bokplast-stocken jag var på vippen att betala före det var ett faktum! Hur kan man ta betalt 22.50 euro för en rulle bokplast!?!?! Ja,jag bytte den omgående till fattigmansplast....

skolböcker Några hundringar här....  Dyra skolböcker värda sin vikt i guld tydligen.

Skolgrejjer

Som sagt,roligare då med block,pennor & skolkalender...
Dessutom en överraskning till mitt hjärta

Betty Boop väskan

Senny har önskat sej Betty Boop väska. Bortskämda unge,nu får hon en! Den är sjukt snygg faktiskt,skulle jag teckas sku jag ta den själv...

Insidan på Betty Boop

Glittrig inuti dessutom...
Tur att man fick en son som barn nummer två.
- Jag tycker den röda duger som jag hade ifjol...jag behöver ingen ny,mamma....Snusförnuftig som en äldre herre...

Sedan iväg till Minimarket...

Felix nya skor

Sennys nya skor

Eftersom man begåvats med barn som nöter skor i samma takt som andra äter bröd,var det bara att inhandla skor för att avvärja Socialtantens morgonbesök på Fredag.

Ny telefon

inte nog med det,eftersom dagens trådlösa telefoner tydligen inte alls är anpassade till et liv i golstötning & fukt,har vår telefon inte funkat på ett tag. Bara att köpa ny eftersom barnen kommer att vara ensamma på eftermiddagarna.

The King med ny dörr

Till Elvis the King:s stora förtjusning införskaffades även en akut-lucka vilket han borde vara tacksam över. Men ser sisådär ut över.....Tröstade honom med en...

Mus

...vilken kvittrar enerverande som en skadskjuten trast så fort man rör den.

Väl hemma svängde jag ihop en närande & allsidig måltid
Felix gör de goda gooodareee


....vilken intogs under djup tystnad,den ena hade shopping-ångest och den andra läste utombordar-broschyrer under stor koncentration.
Sedan var det äntligen dags att fylla på den utarmade koffein-reservoaren

KAFFE!

Ja,se det var allt en lyckad dag.
Synd att en så shopping-begåvad människa föddes så fattig. Ödets ironi.

Dessutom har jag en så Bad Hairday att till&med ögofransarna vrider sej åt fel håll. Svängde in via Klipp Upp & kusin Sofie,vilken är den enda frisör jag nånsin borde ha anförtrott mitt Guds Förgätna Huvud till.
Lämnade bara ett meddelande om att hon kan fundera ut nåt bra frisyrtips.
Måste vänta nån vecka tills denna veckas shoppingångest lagt sej.

Hmmm

Vad gjorde vi före vi fick barn?
Det är faktiskt riktigt ensamt här...
Har burit oss åt som tonåringar med FF här nu när barnen lämnat oss i vår vuxendesperation.Släppt oss själva lösa å det grövsta genom att ha Ätit Varma Smörgåsar i nya soffan.Vilket ju naturligtvis aldrig skulle ha inträffat inför våra barn.De tror fortfarande inte att man KAN äta i soffan för de har aldrig gjort det.Eller sett nån annan här hemma göra det heller.

De skall faktiskt iväg på överraskningsfärd till Skansen med sin mommo & moffa imorrn, men de vet inte om det ännu. Min mor & far tänker väcka dem imorgonbitti och berätta det.
Ser framför mej hur det kommer att se ut. De har inte stigit upp en morgon före kl 10 sen i maj typ,så raglande med dreglet på hakan kommer de att stirra tomt och inte att fatta att de är vakna förrän klockan och bussen är halvvägs till Stockholm....
Även förhållningsorder i ganska stränga ordalag till mina föräldrar följer dem på färden.

A. Inga som helst klappningar av håriga fågelspindlar eller smala giftormar/feta strypormar får förekomma.

B. Kom för guds skull ihåg att de måste kissa före de går och lägger sej,stiger på bussen samt före inträdet i Terrariet

C. Kom ihåg att de inte får äta stora,hårda karameller som passar perfekt i små barnastrupar. Klubba får man äta om man sitter stilla på en stol,inte då man åker buss (säg även gärna åt busschauffören att han skall tänka på att han har barn i bilen)

D. Cykelhjälm,bettskena samt knäskydd sättes stadigt på före ombordstigning av någonsomhelst ranglig åkanordning i form av karusell el. dylikt

Men tja, vi önskar alla att de ska få en trevlig resa iallafall! =D

Första skoldagen avklarad

Ja då var första dagen av 180 skoldagar avklarad. Så nu känns det ju mycket lättare...=)
Tack alla som uppmuntrat & stöttat mej i form av styrkande kommentarer-välbehövligt och till hjälp!

Nu skall jag packa barnens väskor,de ska vara hos mommo & moffa över natten och kanske hitta på nåt kul imorgon...vad vet jag! Bra,jag undrade just hur de skulle klara sej de här två dagarna före de själva börjar plugget.
Vi hörs lite senare, var just med om en skräckinjagande incident i trägår`n som jag dokumenterade och vill dela med mej av....

Jag mår dåligt...

...får man stanna hemma från skolan då?

Jag har fan ångest för att åka iväg till h%#etes-huset där de pinar stackars elever till dödsångest!
Prestationsångest sa min särskilt förståndiga vän Y häromdagen.
Nu har jag sån ångest att jag faktiskt mår som en spya.

Vill inte men måste. Har låtsats hur länge som helst att jag inte alls ska börja skolan vilket resulterat i att jag varken packat ryggsäcken eller köpt skolhäften.
Och alla som känner mej vet att jag är barnsligt förtjust i att köpa pennor & fina block.
Nu skulle jag få hulkningar bara jag såg bokhandels-skylten.

Tänk på mej så kanske jag får styrka.

Förresten.....

så är det 16 augusti idag. Elvis P dog väl 16 augusti 1977 om jag minns rätt?
Sorgens dag......

BÖÖÖRP!

Raaap.....Dubbelhamburgare med pepparsås,pommesfrittisar & enåenhalv liter cola....AAAh,naveln fortsätter djupna...=D

Party-Pics

Blev en bra fest igår, grispartyt!
Hade tänkt att jag skulle sätta ut bild på "dagens outfit" som de vackra modebloggerskorna gör, och som jag såg att jag fått en kommentar om också.
Men som vanligt då vi skall åka nånstans är det total kalabalik i hus, fick inte Felix i duschen förrän klockan var 24 minuter över 17, dvs 36 minuter före grispartyt började. Så jag hann inte.

Då man kom dit fick man börja med välkomstdrink och tipsrunda. I vanlig ordning måste man ju göra allt för att vinna, så Johan & jag stod på fullt allvar längst av alla och löste frågor. SÅ VANN VI OCKSÅ!
Inte bara ära och berömmelse, utan också varsin army-kepa. Så nu äntligen har Johan en egen sån.

Johan     Johan    JÄTTEGLAD!

Sedan när vi gett oss med tipsrundan satt vi oss till bords

Senny o Felix äter gris

Kolla Felix!Mor upp i dan, det finns väl inte många bilder på mej som jag inte ser ut exakt sådär på!

Johan&Kerstin

Jag hade satt mej precis rätt, på ändan av ett bord som var det ställe där solen lyste längst. Flyt.

Matbord

Party

B-B-Q master

Maten skärs upp

Shit vad gott grisköttet blev! Så mört & saftigt! All heder åt B-B-Q mästarna! Mums, jag blir riktigt sugen nu när jag tänker
på det....

Senny & Marit

Ridning för barnen var det

Felix & Marit

Ralf vann huvudvinsten

Lotteriet gav ingen större utdelning för oss, men här har vi vinnaren av huvudvinsten iallafall!

Vimlade av snygga brudar i vanlig ordning

Värsta puman

Superpuman......

Johanna leker cool

Nån som leker coola puman....



...eh...Långtungade pumor?

Party

Såg ut som vanligt sen när alla flyttat in

Dans

Dans

Snygg brud

Glad hela natten!
Kom hem vid halv fem imorse....Felix åkte hem med Kerstin typ kl 10, han skulle se Snuten i Hollywood tre eller nåt i den storleksordningen, men han ångrar sej nu när han sett alla roliga & suddiga foton jag & andra presterade.
Hade kul,japp de hadd vi!

Önskar jag hade en stooor hög varmt saltigt,mört griskött nu. Bra dagen efter-käk. Undrar om jag skall våga smyga iväg till Kattby grill & köpa hamburgare?

Åh-fint väder,vilken tur!

Annars skulle det gå på skit ikväll eftersom 140 pers anmält sej till festen och bara ungefär 70 st går in i själva skolan där festen hålls.
Måste raca iväg hastigt och ordna pengar till inträdet. De tar väl knappast bankkort...
Vill inte slösa denna sista sommarlovsdag med solsken på runtglidning i bil,därför kommer jag att köra så fort jag vågar.
Sen måste jag ta itu med klädproblemen.Till min lycka känns magen riktigt slank än så länge, jag bantade lite igår! =)
Ska se vad jag hittar att drapera min oformliga lekamen med.
Vi fick ju låna ett tält av mor & far,men det är så dystert i färgen (mörkblått) så det får bli ett sista alternativ...=D

Nu iväg,sen klädproblemen. Adios / J

P.S

Gör som mej ni som har lap-top! Koppla den till stereon! I can tell ju att man blir party-sugen så det skriker.....WOHOOO!

En hemlis

Det kanske inte så många vet om mej...att jag gillar hårdrock eller vad det nu heter? Låter så töntigt. "Hårdrock"
Men vissa låtar av AC/DC & Iron Maidfen tex- så jäla bra!
Och Iron Maidens sångare- woooh vilken pipa! Har hört att han skulle kunna vart operasångare lika bra!

här får ni så att ni kan rocka Fredag ordentligt! Kolla särskilt in den förargliga lillebrodern som spelar gitarr och studsar helt sjukt med stela ben- I LIKE ! HAHA!

Big Girls You Are Beautiful!

Fredags städning & firarmix. Känner att jag behöver adrenalinet jag får av Firarmix för att klara av Felix rum idag.
Mysig fredag i lugn & frid,imorgon blir det party uppe på torp-skolan. Gris-fest kallas det. Kan säkert ha ett dunkelt budskap iom att det främst är hammarlänningar där.
Har inget att ta på mej men jag kan väl fara naken.
Folk skulle häpna över en navel som är ett pekfinger djup samt valkar som numer inte enbart befinner sej flera varv runt magen utan även finns att beskåda hängande över BH-bandet samt i armhålorna.
Man är på topp helt enkelt.

Big girls-you are beautiful

Kolla Kaggen!
" Big girls you are beautiful! You take your skinny girl and multiplay her with 4...a whollotta woman needs a whole lot moore..."
- Mera mat då eller?
Det ska jag säga,jag tänker inte väga mej men nog är det väl cirka 10 kg påslag de senaste månaderna.
Symptigravid med min syster. Man ställer väl upp!
Detta måste åtgärdas med det snaraste.

Jag börjar på måndag. =)

Japp det är " dags fööör freedagsmyyyys"

...som de sjunger i en reklamfilm om ni har hört den.
Fredag betyder som ni vet bara en sak.


Inte för känsliga

Bland annat detta i en längre version höll mej vaken på mitt nattvak här i veckan.
Jag älskar Animal Planet,så intressant. Men här på landet har vi inte skaffat oss så många kanaler,så jag ser den inte hemma. Håll i er,inte för känsliga. Lite spännande



Big Papa goes freaking nuts!!!!

Ibland skrämmer han mej.

Vi satt ute och avnjöt måltiden i allsköns ro. Solen värmde, grillen luktade sommarbränt och majskolvarna blev lyckade med lite olivolja på.

Så gick solen bakom asparna. Det är sanning,solen står lägre nu fast vi inte vill kännas vid det.
Det var då Big Papa went totally bananas.

- Men no vadde väl en jävla skugga no!!!!

Upp till garaget och hämtade

Stora sågen

Ut i gräset bar det av....

Motorsågsmassaker

Motorsågsmassaker

Kolla farsan!

- Va i.....?

Motorsågsmassaker



Puh.....
"- Jag ser ljuset...."

Stora tallar,flera stycken

My God, hjälp oss alla när solen går bakom dessa.......

Felix hälsar till.....

....alla som undrar hur det är med hans lilla spikade fot.
Han säger att han vaknade 04.13 ,för mamma konstaterade klockslaget då han väckte henne eftersom han hade värk i hela benet och måsta få en halv Burana med yoghurt. ( han säger även att då han lagt sej igen började det ANDRA benet värka av nån outgrundlig anledning )Han kunde sedan somna om, och idag är det bättre.
Han låter också hälsa att även fast både mamma & pappa var på jobb imorse då de vaknade, har allt gått utomordentlig vänligt till här hemma, och de har bara stridit några gånger i samband med att det skulle bestämmas vem som skulle doppa tepåsarna till frukosten.

De börjar bli stora.

Mrs Houskeeper

Bakade sockerkaka idag. Synd att avnjutningen försvårades av en gravt blödande son, men den var god förstås.
Vackrare färg kunde den inte haft heller. Den bakades nämligen av de allra utsöktaste bondägg som vi fick av grannarna som var med på Ålpartyt för nån vecka sen.
Jag sa ju det, att jag är rik. Eller är det så att mina vänner är rika och jag får ta del av deras härligheter? Ja,så skulle man ju kunna svänga det förstås....

Sockerkaks-bak

Bond-ägg

Kolla in färgen! Jag SKA ha höns, en av mina önskningar. Men man vill ju så mycke.

Sladdrig kakform

Bästa formen. En sladdrig grej,tror materialet skulle vara nåt silikon eller vad de va. Sjukt bra, kakan släpper direkt från kanten

Kakan släpper kanten direkt

Kolla bara! Att lägga upp som kull på serveringsfatet- och VOILÀ!

Gyllengul sockerkaka

Kantareller

Till middag dessa små gobitar, puttrade med lök och tjock grädde. Serverade med köttfärsbiffar & potatis. 
Mätt & belåten  

Spik i tassen

Felix lyckades trampa in en spik i foten för en stund sedan.
Ringde vår förträffliga sjukvård eftersom jag ville få bekräftat att det bara är att...lyssna här...VÄNTA & AVVAKTA!!!
Trodde ni inte va?Dit brukar dom ju vilja att man kommer för minsta småsak...
Han fick stelkrampsspruta i Maj så den saken är jag inte orolig för. Men min goda vän & kollega J fick en spik i foten i somras och hon måste få antibiotika så det var det jag ville veta.
Men spiken var en galvaniserad eller vad de nu heter, det skulle vart värre om det var en rostig en, så vi....avvaktar väl nu då......

I vilket fall är det äckligt med sticksår,man vet ju inte hur djupa de är, plus att de sluts fast så snabbt och alla bassiluskor blir kvar där inne på jäsning...Har sköljt och gjort vad jag kunnat.

Toffelhjälte

Om ni ser hålet? Ganska skitig toffla för övrigt.....

Hålfot

Det blödde ganska bra, så Felix var ju helt hysterisk. Allt han hoppades var att vi skulle slippa fara till nån doktor och bedöva oss.
Nu verkar det ganska bra igen,han leker vidare..........

An Angel



De här barnens mamma är i himlen. Därför sjunger de mycket liknande.
De är underbara iallafall,så söta!
Visst, Andrèa?

Jag är rik

Fick en alldeles fantastisk gåva av min goda vän Yvonne som tack för den lilla strippshowen jag & Pervo- Bettan genomförde härom helgen. Vad kan jag säga?
Jag är rik!
Älskar ju vackra,goda njutar-ting och det fick jag! Tack Yvonne!

Gåva

Gåva

Gåva

Ett gott salt i en otroligt vacker förpackning

Gåva

Bar-B-Q sauce som vi prövade igår till grillad kyckling. Lade lite i marinaden och hällde på vid servering. Sjukt god, ett tips till er alla : KÖP DENNA! Gruvligt god, här hemma kommer den att bli en klassiker! Vet ej om det är så att den är inhandlad på Signes delikatess, men en sådan etikett var det på paketet iaf. Ruggit god!
Undras om det är normalt att det nästan går åt en flaska per måltid?

Hemmaodlade vindruvor

Dessutom,lyxigast av allt, vad jag misstänker är Yvonnes egna hemmaodlade vindruvor! Jag är verkligen rik....
Huuuur goda är inte dom här!!!!
Små,söta,saftiga druvor, vilken njutning!
Tror det kan tänkas bli ost & kex med dessa som tillbehör. Eller om vi bara njuter av dem rakt av....LYX!

Tack Yvonne, du känner mej du.....=)

Vinnare ääääär...

....ÅSAAAA!!!!!

Pampadaaaaa,om jag får sticklingarna att överleva får du alltså ett exemplar av Choklad blomman!!
En helt otrolig blomma som verkligen doftar mörk choklad. Särskilt varma sommardagar. MUMS, den är otrolig.

Nu både regnar det och mullrar av åska ute till havs,tur att jag har trådlöst bredband & laptop med batteri så jag inte är ansluten till nåt el-uttag! Men tänker ändå ge mej för ikväll. Borde försöka svänga dygnet rätt och gå i säng.
Vi hörs, J

Stackars prinsessor...

Tänk att vara tretti år typ och måsta fråga pappa om man inte kan få förlova sej...
Tänkte på detta när Daniel W & Vickan förlovade sej. "Regeringen gav sitt samtycke,",,jisses!

Och återigen är det stora nyheter. Madelene har fått tillåtelse av både pappa och regering att förlova sej. Men hur ska de göra med bröllopen nu då? Vickan står ju brud 14 juni nästa sommar om jag inte missminner mej totalt, och nu är det stora spörsmålet huruvida Madelen får gifta sej genast efter valet på hösten eller om hon tvingas vänta till december...

Satt och pinade mej att titta på presskonferensen då Jonas krafsade Madelenes rygg oavbrutet i vad som får anses vara nervösa spasmer, samtidigt som Madde själv log en aning ansträngt och fösökte svara artigt på alla frågor utan att avslöja något som inte pappa K gett tillåtelse till.(Han stod säkert på balkongen ovanför och teaterviskade tillsammans med Fredrik Reinfeldt) ( som förövrigt gnuggar händer- länge sedan Sverige tjänat så stora pengar som de kommer att göra iom uppmärksamheten från världen med alla stundande prinsessbröllop)

Men iallafall. Tänk att vara trettiotvå år som Viktoria. Hon har inte en möjlighet att bli förälder förrän hon är typ 35. Bara för att hennes far inte gett henne lov att gifta sej tidigare kommer hon att vara 60 om inte äldre förrän hon får barnbarn. Och tänk om hon inte har så lätt att få barn då! Inte många år kvar på sej liksom! Ja dom är duktiga som orkar....

Tur att man inte är sessa. Fast det är jag väl egentligen.Pappas & mammas sessa,eller hur?

Idag har jag sovit fyra timmar ytterst dålig sömn. Johan åkte på jobb nångång på förmiddagen. Barnen skulle få klara sej själva en stund. Så stora är de.
Senny dunstade till stallet. Felix spelade play station. På hög volym. När jag inte blev tillräckligt arg för att med dreglet hängande skrika att han skulle sänka volymen gick han istället till sitt rum.
Han var lite sugen på att spela synth. Så det gjorde han. Det gick väl för sej så länge han spelade falskt på tangenterna. Det var när han började använda ljudeffekter som "grodkvack" & "trumpettut" som jag kände att jag blev lite irriterad.

Nog är det väl konstigt att en hårt arbetande mor inte skall få sova ens.
Så jag steg upp. Har tydligen nåt fel ,för jag har faktiskt skurat upp det snuskiga köket samt desinficerat toaletten som luktade som en bättre stockholmspissoar under turistsäsong. Skurat duschkabinen också.
Tror jag passar att jobba natt, åtminstone har det kännts så de här passen jag har haft hittils. Det jobbiga är dagtiden man missar när man måste sova.

Druckit kaffe, ganska stor balja

Kaffebalja

(Favvomugg från Judys.Brukar dricka te ur den, idag behövs det kaffe i den muggen....)

Har varit in på Djurskyddsföreningens hemsida & kollat vad de har för kissor att erbjuda. Lovade ju barnen en ny siss-unge när Sune dog. Men vi har ju redan ett trevligt gäng med idioter:


Elmer

Elmer

Elmer

Flisa

Flisa i dike

Flisa

Anna


Anna

Anna

Elvis tass

the King

Elvis

Haha, Anna-bilderna är ju bäst. Ådi kan slämga sej i väggen!

Hade lite otur.
De hade en sååå söt liten tjejkisse som hette Elly till utadoptering från Djurskyddsföreningen. När jag ringde upp för att höra mej för hade hon precis blivit bort adopterad. Men det kommer fler. Det är ingen brådska.

Kom ihåg att betala in årsavgiften till Ålands djurskyddsförening. Kostar bara 20 euro per familj/år. De behöver all hjälp de kan få.
Man får fina rabatterbjudanden. Gå in på deras hemsida för närmare upplysningar.


Nu börjar jag bli lite såsig i huvet,

Tävling

Den som gissar rätt på vad denna blomma heter först skall få en stickling om jag får dem att överleva.
Varsågoda att gissa.

Vad heter denna?

Lycka till!

BUUUU.....

...här är det mörkt och ensamt...
Eller kanske inte ensamt, det bor ju några till här.
Vad jag skulle säga var, att om man tycker det känns konstigt att käka grillad vitlökskorv & potatissallad till frukost, är det ingenting jämfört med hur skumt det kändes att svulla plättar med sylt o grädde kl 3 på natten.
Då var det mycket naturligare att äta 7 dl chokladmousse som jag gjorde igår natt.

Det är för j#%#ligt vad det finns mycket goda rester att äta här i hus.
Och ni vet, komposten Gröna Johanna sviker aldrig. Synd att slänga mat ju.
Nu ska jag va tyst så ni får sova, nattliga hälsningar från spökenas boning / Jolanda

P.S Inatt är det om apor på Animal Planet.

Skolångest och nattavak.

Sorry att jag inte har nåt kul att skriva, men jag har faktiskt just vaknat.....
Jobbar natt, så jag är inte så inspirerad.
I lördags var vi nere på stranden hela eftermiddagen, maj GAAAD vilket väder det var!!
Vi badade bastu och slängde oss i sjön flera gånger, det var heeelt underbart! Om man bara hade en bastu...och ett hav då förstås...här hemma. Sku va fint det.

Ska snart påjobb igen, så nu ska jag i duschen och äta lite middag ( hur skumt är det, äta typ grillkorv och potatissallad till frulle....).

Ångest har jag, har insett att skolan börjar på måndag. MIn skola alltså, barnen börjar först på torsdagen. VARFÖR!?! Orättvist, jag vill inte, vill inte, vill inte.


Allt börjar igen, paniken, stressen, allt ogjort hemma, hinner knappt prata med familjen- dator, dator, dator dygnet runt.

Funderar på om jag skall försöka sänka kraven lite. Enligt lärarna är " sjukvård &omsorg"  den mest krävande linjen, och att man bränner ljuset i båda ändar om man ska ha högsta betyg, 5, i allt. Men nu har jag ju 5 i allt och vill ju inte sänka det förstås. Men man kanske skulle kunna försöka ta det lite mer med ro.

Får se. Ska se hur pass jobbigt det är först. Man är ju lite vanare nu än första terminen. Och det är bara ett år kvar.

BIT IHOP! Men det är ändå ångest.

Nu måste jag gå och sparka ut frassen, han har sken-fel vilket brukar betyda skitnödighet å det grövsta.
Och ta tjuren vid hornen och göra mej i ordning till nattavaket.
Fast på någe sätt trivs jag rätt så bra att jobba natt. Det sliter, men det gör det ju dagtid också.

Vi hörs väl imorgon efter uppvaknandet. Om jag inte kommer på nåt kul som jag måste skriva om i natt medan ni andra snusar sött.
Det är förresten "haj-månad" på tv kanalen animalplanet, så jag satt och skrämde upp mej själv genom att stirra hysteriskt på haj-attacker och svårt skadade hajoffer i natt. Mumsigt.

God natt nu, vi hörs. Tänk på att njuta då ni lägger er under täcket, det finns dom som tänker på hur underbart det skulle kännas men som inte får göra det.......nattinatt/ J


Äh...

...skulle ju skrämma skiten ur er genom att avsluta lite läskigt, men det glömde jag!

I de lugnaste vatten

...glöm aldrig, vad som lurar i de lugnaste vatten....moHaHahAaaaaa...

Så skulle de ha vart....,hehe,/ J   Gonatt nu.

Ål-rekordet

Vår snurra dog ju en tragisk död om ni minns.
Eftersom min mamma och pappa är de mest underbara och snällaste på denna sida om universum, fick vi faktiskt låna deras snurra. De kom till och med ut till Tellholm med den.
Fast både mamma och pappa kastade sej i sjön, så kanske det var det som drog lite också, vad vet jag? =)

Iallafall....

Annan snurra

Wrooom....

Drar upp ryssjan

Största fångsten

Vilken bamsing!!!!

Havsbjörn

Men vi mötte en havsBjörn iallafall, som inte kände igen oss eftersom vi hade ju ingen snurra trodde han........Så han körde förbi så snabbt att fotot jag tog efter detta bara blev ett suddigt streck.....

Dagen efter detta fick vi lite bättre lycka med fångsten

Fångad ål

Anna Anakonda?

Ål i nät

Wiihooo...Pax INTE lyfta ut den ur ryssjan!!!!

Att få ut en ål ur nät

Hmmmm, hur gör jag det här nu då.....

Ål i bunke

Närbild av ål

HELLOOOO mister Nice Guy!

Största ålen

Måste köpa större rök......

Stolta ålfiskare

Nästan lika lång som Felix. Den mätte 1 meter ganska exakt, och det är rekordet so far.
God också. Den enes död den andres bröd lixom.
Bara de inte skulle va så förbannat asiga. / Jolanda

Åh nej...

....nu har jag förnedrat människor på min blogg igen...
Fick lite dåligt samvete för att jag hackade på Bättil igen. Somliga av er tycker säkert att jag gjort honom till något av min llilla hackkyckling. Men så är inte fallet.
Egentligen är jag en accepterande och harmlös liten själ som försöker se något gott hos de allra  flesta.

Men sanningen är ändå den, att vi ser inte piloter som stirrar vildsint med sina glosögon bakom jätteflaskbottnar till glasögon. Vi ser inte kaptener som hulkar spyor vid minsta vind som överstiger hastigheten per sekund i vad som kallas bris. Vi ser inte busschaufförer som sitter bakom ratten och svänger huvudet i takt till stereons musik bakom sina svarta solglasögon och med blindkäppen nära till hands.
Det är SÅ jag menar.
Att man faktiskt skulle kunna lägga vikten vid nåt annat än grava talsvårigheter då man rekryterar ny radiopratar personal vid Radio Åland.

Vi har alla våra starka & svaga sidor, vi är alla halta och lytta då det kommer till vissa saker.
Och vi är alla underbara som människor ändå!
Men nånstans måste man ju se sin egen begränsning, eller hur? Annars måste vi ju hjälpas åt.
Till exempel tror jag nog min mamma skulle göra nåt annat än bejubla mej om jag fick storslagna planer på att bli dataoperatör.
Hon skulle berätta att det inte skulle vara bra för mej. Eller för andra.
Så är det. Bara så, och NUUUU far jag till stranden!!!!!!!!
Skönt att lätta samvetet......./ J

Fredags Höjdare








♥ I just löööv this!!! Fredag = ÖLVIS ! Kolla in killen, vilket drag!

Ska sätta in ett inlägg ikväll,tänkte bara upplysa om att nån lång stund framför datorn i det här vädret blir det inte förrns solen gått ner!
Skall skörda lite idag, prova laga lavendel-olja, och kanske nåt kul att krydda vinäger med...Får se.
Mest uppskattade salladsdressingen är enligt min mening hemlagad med basilika, vitlök & olivolja. Har ingen orkat laga det, är olivolja + balsamvinäger,ev. flingsalt el. tryffelolja istället för olivolja det godaste på sallad!
Kan ge receptet (mammas förstås men ändå) nån gång, men det får som sagt bli då solen inte är så underbar.

Men det är ju fredag,som sagt, och det betyder att KUNGEN spelas på stereo. Tänker INTE förstöra mitt goda humör med firar-mix och Bättil Bäjkvift idag.

Johan är till staden en sväng, hoppas han har förstånd nog att inhandla lite vin. Fast han är ganska väluppfostrad så säkert. Måste säga att jag lyckats ganska bra just i det fallet. =)

Nu ut igen, vi hörs i afton. / Jollie

Stuglivet

Stugliv i all ära....men nog är det lite skönt här hemma också nog.
Om man bortser från att det är totalt kaos här inomhus. Eftersom det nu slagit till och verkligen blivit högsommar igen, vill ingen riktigt ta tag i de där ouppackade säckarna som belamrar hela nedrevåningen...
Har tvättat kläder iallafall,det sköter  ju sej ganska bra själv. Och mjölken har vi väl satt i kylskåpet. Men resten ligger överallt!
Sånt får jag så dåligt humör av. Men jag skulle få  ännu värre humör av att va inne och göra det, för sen när jag var klar skulle det garanterat vara höst igen!
Har laddat ner en bråkdel av alla underbara foton från vår lilla mini-semester nere på Tellholm.

Kväll på havet

Ute på havet- snacka lugna vatten!



natt på hav

gick i land på en holm en kväll, då vi åkte hem var det ett fantastiskt månsken, och ute till havs såg man de bländande lamporna från ett fartyg fullt med kalasande människor. Hade dock fotat så mycket så precis exakt då tog strömmen i kameran slut.

Mamma & Senny



Kväll på stranden

brasa

Sitta framför brasa och läsa halva natten...aaaahhhh, de e ledighet det!

Kräftskiva på stuga

Spartansk kräftskiva. Åh vad gott med kräftor första gången för säsongen!
Vad som inte syns här, var att sekunderna efter avbröts idyllen av ett idogt flaxande och studsande uppe i taket.
En fladdermus hade irrat sej in nångång och hittade inte ut igen!
Först störtade den bakom gardinen, sen i mormor Aidas midsommarkrona för att slutligen rasa ner bakom det gedigna hörnskåpet.
Till slut fick Johan fast den med en handduk (man måste vara väldigt försiktig, deras vingar är jättekänsliga) och den räddades ut i natten. Som sagt, lite Snövit över det hela....

Vad värre var, denna gick inte att rädda:

Fjäril i vax

Invaxad fjäril som fastnat i hett stearin nån mysig afton. Madam Tussauds kabinett kan slänga sej iväggen.....Här kör vi "real thing"

Det var ett litet urval,man kan inte välja knappt när man har så många underbara stunder varje dag...
Även idag har det vart en bra dag.

senny ska på kalas

Skjutsade Senny på party ikväll, de skulle ha tacos till middag. Tur för oss, vi fick äta mer av...:

Rökt abborre

...mannens rökta abborre....

man som tvättar potatis

...och mannens tvättade potatisar....Mums. Vi kokade dem också alltså, potatisarna.
En bra sommardag, fler verkar det bli. Skall njuta nu, gör det ni också medan tid är!

Ha det alldeles fantastiskt / Jolanta

Trädgården just nu

Har verkligen haft massor att göra idag. Allt i trägårn har i princip självdött medan vi har förlustat oss och vältrat oss i vällust nere på stugan.
Stackars Johan fick vara Flugornas herre idag och klippa gräset. är det inte fantastiskt att flugor och brömsar har blivit såpass aklimatiserade att de börjar svärma runt en bara de känner bensindoften från den lilla gräsklippar kaggen?
Jag har väl försökt ge nånsorts första hjälpen/ intensivvård åt de stackare som flämtande bett om nåd hela veckan.

Så trevligt att se att rådjuren inte vart storbjudna, utan helt gått som barn i hus.
Älsklingar. Kan inte annat säga.
Såg att den rosen med den sällsynta knoppen (skriver nu i största hemlighet med persiennerna neddragna) har fått en ynka knopp till. Oskyldigt visslande draperade jag en jättekvist från en buske över den och hoppas den ska klara sej nån vecka till.

Stjärnöga och svartöga

Vid grinden. Svartöga & Stjärnöga. Obsdervera gärna hur genomtänkt jag matchat de oranga prickarna i mitten på stjärnögat med svartögats färg.

Prästkrage

Prästkragarna ( om vilka det finns en våldsam historia som jag säkert kommer att berätta nån gång) blommar vackert nu

Stormhatt

Stormhatten blommar.
Om ni inte visste det, kan man få se söta bumliga humlor sova i dessa varma sommarnätter då de inte hinner hem. Det är sant, jag har sett det själv.



Krasse & Purpurvinda. Nu syns inte ens glasklotet de klättrar på.

Luktärter

doftande luktärter, en stooor favorit. har dock färre än vanligt i år. Inget är väl som vanligt i år verkar det.

Pelargoner

Pelargonerna har börjat resa sej från de döda. Kanske de hinner blomma om inte nån hungrig kikar förbi....

Pelargoner

Isop, Temynta ,Murgröna

stenbordet (en gammal kvarnsten). Där har jag frösådda Temyntor och Isop. Det är här den fruktansvärda utgrävningen äger rum. Bordet är tänkt som centrum, där skall jag sitta ljumma sommarkvällar och kolka vin medan jag förundrat känner dofter som smultron, oregano, basilika, mynta, timjan....ju nejm it.

Det är vackert nu, jag njuter varje timme och försöker hålla dofter av solvarmt och ljud av syrsor i säkert förvar. Jag ska flytta till Italien tror jag. Äta oliver, soltorkade tomater, vitlök ost parmaskinka grovt bröd doppat i en god olivolja....ja,ni vet....sjunga åååå sååååle miiiå i nån vinglig gondol nånstans.....

Japp, det skulle allt se ut det va? Men så här bra har jag det just nu i trägårn iaf. Man får va nöjd. / J

Honey, I´m hooome...

Japp,vi har städat stuga mest hela dan och är nu hemma. Nog skönt, men varför har ingen klippt gräsmattan?
Kommer med inlägg imorrn, orkar verkligen inte nu....
Guuud vad grejjer nån hade tagit med oss! Mycke mycke att packa upp...hujeda mej.
Vi hörs imorgon, kramz J

Förresten.....

......Johan har fått rekord-fångst i ryssjan idag, jag vågade knappt fota det monstret! Över en meter säkert, men jag hinner inte ladda ner bilder nu, plus att exakta mått ej finns tillgängliga!

vi hörs, jojo

Mi Tartsan...jo Djejn?

Pervers?

Min vän Elisabeth som numer i folkmun antagligen kallas Pervo-Bettan

Tarzan?

Tartzan, är det du?????

Största snoppen?

IIIIHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lady Tramp

OHLALAAAAAAA..............

Naken men vacker

GUUÄÄÄG!!!!!

Naken om baken

Det var kul, vi skrattade nåt ofantligt!
Men gudars vad jobbigt- ingen barnlek att strippa med peruk och fårull i armhåla och gren............(inte alla uppstoppade former att förglömmas- vadd har tydligen en stark förmåga att stänga av all naturlig avkylning på kroppen ifall ni inte visste det....)

Vackra och väl värda sin stund i rampljuset, dont you think?

Puss / Jolanda

Utkast: Hej igen, ...

Hej igen, det är några dagar sen sist nu!
Har faktiskt fått hålla i mej själv och låtsas som att jag inte alls har blivit bloggberoende över huvudtaget. Låtit Johan åka hem till djuren. Man får ju skämmas när man vill hem från stugan alla dagar till DATORN- värre än ungarna ju...

Nå, idag är vi hem en stund allihop. Regnar gör det och Star-Wars kommer det på TV. Felix älskar star-wars. Fast nu tycker jag det verkar som om de mest slåss där uppe. Men vad vet väl en mor? Kanske de bara sympati lasersvärds-krigar med Luke Skywalker?
Nä nu kom Senny ner och sa att Felix dreglar i hennes blockflöjt...Man skulle kunna vara lite Darth Vader själv imellanåt känner jag.....

Faktiskt har jag ett specialuppdrag som skall genomföras i afton. Det är lite hemligt men jag kan avslöja så mycket att jag kommer att uppföra ett utomordentligt trevligt strippnummer på en fest ikväll.
Det har varit lite trubbel hit och dit med olika arrangemang som vanligt.Dräkter dubbelbokade, ingen musik osv, men nu torde allt vara under kontroll.
Eftersom jag i princip är säker på att människan vi skall uppträda för inte läser den här bloggen (knappast andra bloggar heller ) vågar jag nämna det. Jag skrattar bara jag tänker på hur vi kommer att se ut.
Kropps-strumpor sydda av srumpbyxor, peruker, fejk-tissar och en jättekorv till snopp blir det. Skall  dokumentera utklädningen och hoppas att andra dokumenterar uppträdandet.
Skall bli kul.
Familjen åker tillbaks till stugan, de skall grilla korv i öppna spisen och sen gå ut på Tellholms udden och meta. Vi var ut o gick dit härom kvällen och det var otroligt vackert där. Glömde kameran hemma då,så vi hoppas att vi går dit igen. Ikväll skall ju jag ha kameran med mej på andra äventyr så, det blir inget fotat från metandet.
Så jag åker till stugan inatt då jag strippat klart! =) Hem och duscha först,skall ju sminka mej en aning och blir kanske lite svettig där under alla kläder.
Sen äter vi kräftor då jag kommer tillbaks till stugan. Mysigt....

Räddade en fjäril igår. Den satt inne i stugfönstret hela natten. Sen på morgonen då vi släppte ut den orkade den inte ens röra sej. Blandade lite sockervatten på en tesked som den fällde ut sin sugsnabel i. Sen piggnade den i och flög sin väg! Vilken fin historia va? Här tar vi hand om stora och små....


Fjäril

Jättetrött....

Öga...eller ögon?

Lite coola ögon....Men ledsna,eller hur?



Stackarn.......

Kände mej lite som Snövit, vän med alla vilda djur, då jag matade den med socker vatten. Sedan flög den. Undras om det inte var den som flaxade förbi där imorse...den ville nog tacka och visa att den litar på mej nu...

Var och hämtade upp ålryssjan igen....

Fångat ful fisk

Då var det kört igen då...

Åh en ål

En liten som vi släppte ut, och en större som ligger i sumpen och väntar på att snapsen skall anta en lagom temperatur i frysboxen...

 ♥ Affi      ♥ Sally

Hade mamma o pappa på besök och de hade vovvsarna med.

Män med båt

Karlarna skall dra upp båten. Snurran har gett upp livhanken och det är inge kul. En ny kostar ju några tusenlappar. Så jag antar att fisk fråoch med nu får metas från tellholms bryggan. Mört och sånt.

Barn på stuga

Barn på stuga då det regnar. Jag skyndade att ta ett foto så jag skall komma ihåg detta då de blir stora. De satt VISST stilla ibland och inte ens slog varandra i huvudet. Fast det var tur att jag var snabb.

Nu skall jag börja förbereda mej för uppträdandet. Man vill ju vara vacker!
Bilder kommer hoppas jag! Pussar / J

RSS 2.0