Oh vilken dag!

Visste redan på förhand att den här dagen skulle knäcka!
Steg upp tidigt och väckte dottern. Den stora dagen för Tandoperationen var kommen. Hon har av mej ärvt lite konstiga tänder, eller lite för många kanske man skulle kunna säga. Uppe i gommen bakom framtänderna har hon begåvats med två extra små tandanlag som skulle kunna orsaka bekymmer i framtiden omde inte togs bort.

Iväg bar det till bedövningssprutor och gomuppfläkning av grov kaliber. Borrade bort de små hajtänderna och sydde fast. Låter enkelt kan tyckas, ingen som inte vart med om det själv eller försökt hålla sitt barn tryggt i en sån situation vet hur läskigt det är.
Det tog musten ur mej iallafall. In till apoteket och köpa värkmediciner, Johan mötte upp oss vid Vårdinstitutet för att plocka upp Senny. De åkte hem, jag hasade mej in till skolbänken.

Tisdagar är de längsta skoldagarna, var hemma halv fem, åt middag  och åkte sedan iväg med  lill-mjau till veterinären för vaccination.
Hon visade sej vara en riktig harpa som ylade rakt ut och klöste efter farbror Saul så han tappade vaccinationsnålen och var tvungen att börja om. Efter svinhållning blev hon till sist vaccinerad, och hemfärden kunde börja.
Hon som åkte bil stadigt kurrande då vi hämtade hem henne,låg nu på rygg skrämd till tårar, klösande genom gallret i buren och ropade att hon skulle vara snäll bara hon slapp flytta igen!
- Det skulle du ha tänkt på tidigare, sa jag, var nu bara glad att det bara var lite vaccinationsmedicin i den där sprutan lilla damen.
Hon var iallafall sprudlande glad att va hemma igen vilket resulterade i ystert slir-fel och sedan påföljande trötthet.

Sennys mun har blödit hela dagen och hon har knappt kunnat dricka. Lite bättre nu framåt kvällen, hon har ätit både sparrissoppa och glass.

Jag blev för övrigt så upprörd i skolan idag när en lärare delade ut en uppgift som vi skulle göra som grupparbete på vår fritid. PÅ VÅR FRITID ALLTSÅ!
Jag minns inte riktigt vad jag sa ,men jag skämdes lite sen för det var nåt i stil med att, vilken fritid vi då skulle använda eftersom våra överdimensionerade distansarbeten redan har gjort att alla ligger efter tidsmässigt och inte har någon fritid.
Och på måndag kommer nästa arbete som också skall ta 8 timmar vilket vi av erfarenhet vet att det tar 20 timmar och då kommer vi att ligga ännu mer efter.
Antagligen var jag klädsamt högröd i ansiktet av förtrytelse, och talade säkert med iskall hånfull ton också.
Pinsamt att man inte kan behärska sej. Men Ont Blod hade väckts redan tidigare av att vi alla i vuxenklassen fick skriva under ett avtal inför studieresan till Sverige imorgon.

I det avtalet ingick punkter som att vi inte fick använda alkohol eller narkotika, vi fick inte gå iväg ensamma utan åtminstone två skulle vi va, och hålla ihop. Vi skall stötta varandra och uppföra oss väl.
Var det vuxenlinjen vi gick va? Människor på 32, 54, 28- års åldrar skall förnedra sej å de grövsta för att få tillbringa en hel värdefull dag i skolans tecken, från bittida till sent.
Undras om lärarna får ta utkompensationsledigt för detta? Vi får nog inget sådant tror jag....

Puh, sådärja, dagens haggerier avklarade. Annars har dagen varit riktigt bra hörni. ;)
Imorgon alttså studieresa. Kanske man hinner shoppa lite. Men närvaron skulle kontrolleras upp genom att vi skall ha arbete om det vi sett sedan, och som bevismaterial skall vi medtaga broschyrer att visa upp härhemma sen.

Men det ska bli gott med plättar till frukost.

 


Kommentarer
Postat av: Åsa

Jag har ju sagt redan att det var bra att du sa åt dem vad du tycker! Känn dej nöjd för tusan!



Men ta nu bacon och äggröra när det finns dukat, för sjutton!



Blev mycket kraftord nu: tusan och sjutton... ;-)

2009-09-08 @ 21:09:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0